Restované fazuľové struky

kabanoska - bez fotkykabanoska, 14. júla 2013
Restované fazuľové struky
Foto: kabanoska

Voľné pokračovanie podobného receptu - Restovaná brokolica

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny podľa toho , na čo máme chuť . Sortiment je veľký a môžte odskúšať rôzne kombinácie. Nič nepokazíte a určite si dobre a zdravo pochutíte.

    Restované fazuľové struky - obrázok 1
  2. 2

    Dámy ! Nedržte sa striktne receptu a experimentujte! Utvorte si kombinácie podľa vašej chuti ! Obvaríme si fazuľové struky v slanej vode asi 10 min. Môžte vyskúšať i šampiňony , alebo hlivu ustricovú. V pekáči si ohrejeme olej a orestujeme si na ňom cesnak , /čili papričku, alebo ančovičku /. Vložíme do pekáča fazuľky /alebo inú zeleninu / a premiešame s ochuteným olejom. Restujeme asi 2 min. a dáme to na tanier s urarenými slížami. Posypeme strúhaným parmazánom , /pridáme capari, zelené olivy /a aby to prilákalo manžela , narafičíme mu tam pár plátkov prosciutta. Môžme si to poliať olivovým olejom ochuteným lanýžami. To však už záleží od každej z vás , ako si to dochutí.

Diskusia k receptu

mariamka
ja som asi tatar, to je v kolkych jazykoch tento recept?, ty nam teda davas zabrat kabanoska, tanier fotomodel vyzera uzasne
kabanoska
@marianka
všetko dostaneš kúpiť v bežných supermarketoch. Nič nie je úzky profil
a je to veľmi rýchla večera , alebo môže to byť i ľahký obed.
kabanoska
Lanýže , čiže po slovensky hľuzovky sú vynikajúce hríby . Mala som možnosť ochutnať a bola som nadšená chuťou týchto hríbov. Keď som uvidela olivový olej s príchuťou lanýžov , ulakomila som sa a kúpila som si ho. Stojí to nehorázne peniaze a chuť ďaleko od hríbov. Nedoporučujem ho kupovať, aspoň ten čo je na fotke. Možno , že tie čo sa pohybujú v cenách od 1600 Kč za 100ml sú
lepšie . Neskúšala som. Ani nebudem. Violetka nemáš za čím banovať.
afataga
taketo by som aj ja mohla jest, vonia to az sem, no to som si mohla mysliet, ze ten olej je ochuteny len syntetickou prichutou, druhy krat si zober do obchodu okuliare a poriadne citaj, co kupujes
kika1212
Ďalší skvelý. Podľa použitých surovín to musí byť dobré. Takéto zbožňujem. Určite otestujem.
kabanoska
Odskúšané = restovaný špenát na olivovom oleji s cesnakom - príloha široké slíže /lasagnette /.
Dala som ochutnať starému a pozrite čo dorobil. Pridal si tam opečenú slaninu čo mal k bryndzovým haluškám , že aby to bolo jedlé !!!


1x radost
korbacik
... zlatý, ten Tvoj " starý " ! Vidieť, že aj on má fantáziu. Tento recept sa mi páči v pôvodnej, ale aj obmenenej forme. Je fakt strašne variabilný. A hlavne celoročne - fazuľky v lete, hliva v zime:) Vďaka.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha