Pikantná syrová roláda

Radovan Žigray
šéfkuchár hotel&Privilege v Košiciach, 2. januára 2014
Pikantná syrová roláda
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
100 g
100 g alebo tvaroh alebo bryndza
30 g
50 g
50 g
100 g
1 ks väčšia

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1


    Cviklu zabalíme do alobalu a pečieme v rúre na 180 °C približne 45 minút. Plech obalíme potravinárskou fóliou, naukladáme doň plátky syra tak, aby sa okraje tesne prekrývali a vložíme ich na pár sekúnd do teplej rúry.

  2. 2


    Vyberieme a potrieme maslom zmiešaným s mäkkým syrom. Poukladáme šunku a na kraj uhorku, čili a olivy.

  3. 3


    Zrolujeme, zabalíme do fólie a do alobalu a dáme do chladničky. Upečenú a vychladenú cviklu olúpeme, nakrájame na tenké plátky, na ktoré naukladáme nakrájanú roládu.

Diskusia k receptu