Halušky so syrom zapekané

tetrisss - fotkatetrisss, 30. augusta 2013
Halušky so syrom zapekané
Foto: tetrisss

Toto je pre mňa zase jedno z tých jedál, čo nazývam s...y žravé, lebo je prudko jedlé a tak ho robievam málo, pre istotu.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

150 g
150 g
2 ks
1 lyžica
2 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Z oboch druhov múky, vajec, soli a primeraného množstva vody zamiešame polotuhé cesto, ako na normálne halušky k mäsu. Dáme zovrieť osolenú vodu a vyvaríme halušky, ja ich pretláčam cez sito na to určené. Vložíme ich do pekáča.

  2. 2

    Na masle upražíme do bleda na kocky pokrájané cibule. Vylejeme na halušky.

  3. 3

    Pozrieme do chladničky a pozberáme hocaký tvrdý syr, dobre je, keď časť je údená a nie je vhodný plesnivý. Syry postrúhame na hrubom strúhadle a nasypeme na halušky. Pomiešame a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 st. Hotové sú, keď na okrajoch už hnednú. Podávame so šalátom.

Diskusia k receptu

adustek
fíha tak zapekané halušky to som ešte nevidela...ale vyzerá to vážne dobre :) vďaka za recept, nabudúce vyskúšam
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
tak u nás nie syrové ale tvarohové. Hotové halušky na troške masti opekáme na panvici pomaly a nemiešame, len tak sem tam prehodíme. Ak sa halušky začínajú do zlata pripekať, pridám tvaroh. Tento sa na haluškách trochu prehreje, odstavíme, na vrch smaženú cibuľku, soľ a papaníčko je hotové. Super dobré a rýchle jedlo.
elysa
aj ja halušky zapekám, syry rozmiešam v šľahačkovej smotane, polejem halušky a zapečiem... niekedy pridám aj opečené kuracie prsíčko, nakrájané na drobno, syn toto jedlo zbožňuje...
izabella929
aj u nás sa halušky pred podávaním zapekajú...je to tu na juhu asi módne.-)))nemajú chybu, máš ich krásne aj chutné.-))
manya
ja vždy varím tak aby zostali aj na zapekanie, ale halušky zo zemiakov, z múky som ešte neskúšala.
jajaja3
poznam z aupairkovskeho pobytu v nemecku, mnam, to boli moje prve kucharske skusenosti vobec,.....
este tak so sl. smotanou, s opecenou slaninkou......vdaka za pripomenutie, tusim buduci tyzden urobim po rokoch rokucich
hanica
Dobrý tip - pre každého, kto má rád halušky v akejkoľvek podobe a v akomkoľvek množstve:-)
salinka
Ešte som to nejedla, ani o tom nepočula a už sa na ne teším:-)
rea1
u nás sa takémuto hovorí objemové krmivo. keď som robila k mäsu nokerle (biele halušky), vždy som ich narobila ako pre rotu vojska, aby ostali aj na druhý deň. prípadne aj na tretí. a potom sa v trúbe zapekali so syrom prípadne aj s klobáskou alebo na panvici pripekali len zaliate vajcom. synovia sa išli zadrhnúť. :-)
samanka
noooo, takéto nepoznám, ale vyskúšam. Tiež robievam za veľkú misu, ale zemiakových.... ešte radšej ako bryndzové mám vajcové s feferónami, alebo uhorkou
tetrisss
Nie je to suche, len netreba setrit maslom/mastou/ pod cibulu a ani syrom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia