Terina z lososa a zo špenátu

Ľubomír Molnár
šéfkuchár reštaurácie Toscana – italian bistro & lounge v Bratislave, 23. marca 2014
Terina z lososa a zo špenátu
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
120 minút
príprava
40-45 minút
na 160-180 °C

Suroviny

30 g
400 g
200 g
100 g
1 - 2 čl
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Formu na terinu vymastíme 10 g masla. Lososa nakrájame na kocky, dáme do misy, prilejeme 100 ml smotany, dochutíme soľou, korením, citrónom a rozmixujeme. Polovicu lososovej masy vylejeme do formy.

  2. 2

    Tresku nakrájame na kocky, dáme do misy, pridáme nasekaný špenát a prilejeme 50 ml smotany. Dochutíme soľou, muškátovým orieškom, rozmixujeme a pridáme do formy. Zvyšnú lososovú hmotu rozotrieme na povrch.

  3. 3

    Rúru rozohrejeme na 160 – 180 °C. Formu prikryjeme pokrievkou alebo zavinieme do pevného alobalu. Pekáč naplníme do dvoch tretín vriacou vodou. Formu postavíme do pekáča a pečieme v predhriatej rúre 40 – 45 minút. Potom terinu vyberieme z rúry. Vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Nakrájame na plátky. Podávame s listovým šalátom a pečivom.

Diskusia k receptu

pusta
nádherný recept, perfektná terina
*****
cuketa
niečo krásne, očakávam, že aj dobré a lahodné!!! Zaujíma ma veľkosť formy