Terina z lososa a zo špenátu
Ľubomír Molnár
šéfkuchár reštaurácie Toscana – italian bistro & lounge v Bratislave, 23. marca 2014
šéfkuchár reštaurácie Toscana – italian bistro & lounge v Bratislave, 23. marca 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
40-45 minút
na 160-180 °C
na 160-180 °C
Postup
-
1
Formu na terinu vymastíme 10 g masla. Lososa nakrájame na kocky, dáme do misy, prilejeme 100 ml smotany, dochutíme soľou, korením, citrónom a rozmixujeme. Polovicu lososovej masy vylejeme do formy.
- 2
Tresku nakrájame na kocky, dáme do misy, pridáme nasekaný špenát a prilejeme 50 ml smotany. Dochutíme soľou, muškátovým orieškom, rozmixujeme a pridáme do formy. Zvyšnú lososovú hmotu rozotrieme na povrch.
- 3
Rúru rozohrejeme na 160 – 180 °C. Formu prikryjeme pokrievkou alebo zavinieme do pevného alobalu. Pekáč naplníme do dvoch tretín vriacou vodou. Formu postavíme do pekáča a pečieme v predhriatej rúre 40 – 45 minút. Potom terinu vyberieme z rúry. Vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Nakrájame na plátky. Podávame s listovým šalátom a pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
*****