Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Pripravíme si cesto podľa tohto receptu : http://varecha.pravda.sk/recepty/mrkvovo-cuketove-kolaciky-fotorecept/26357-recept.html
-
2
Cestom vyložíme menší štvorcový plech. Prikryjeme ho papierom na pečenie, zasypeme ryžou, strukovinou či retiazkou na pečenie a predpečieme (slepé pečenie) v rúre vyhriatej na 180°C cca 7 minút. Papier a ryžu odstránime a pečieme ešte 3-4 minúty.
-
3
V hrnci opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
-
4
Pripravíme si smotanu a sojakrém.
-
5
Pridáme ich k cibuli a metličkou rozmiešame. Necháme prevrieť a odstavíme.
-
6
Dochutíme kešu - tebi zmesou. Pripravujem ju vo väčšom množstve naraz - 1 hrnček kešu, 1/4 hrnček lahodkového Tebi droždia a 2KL soli. Tieto suroviny sa rozmixuju na prášok. Zmes skladujem vo vzduchotesnej nádobe v chladničke. Používam ju ako náhradu parmezánu.
-
7
Krém dochutíme soľou, bielym korením a muškátovým orieškom.
-
9
Na záver pridáme petržlenovú vňať.
-
10
Krém vylejeme na predpečené cesto.
-
11
Pripravíme si zeleninu - nakrájame ju na plátky.
-
12
Ukladáme ich na krém.
-
13
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 35 minút.
-
14
Inšpiráciu ako koláč zdobiť zeleninou som našla tu: http://dlicedorient.blogspot.sk/2012/09/carrement-carre.html . Ja som však zeleninu krájala na hrubšie plátky.
Pozrela som si inšpiráciu, ale ty si proste jednička.
1*