Vyprážaný syr

izabella929 - fotkaizabella929, 1. decembra 2011

Nuž tot jedlo v takejto a aj inej podobe má každý z nás rád.Je to rýchle hotové a chutné.Lúbime toto jedlo.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
300 g
1 hrnček
1 ks
100 ml (alebo kysla smotana )
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistím, pokrájam na malé kocky a v osolenej vode uvarím. Uvarené zemiaky popučím a polejem maslom.Syr nakrájam na obdlžniky.Najprv ponorím do rozšlahaného vajca, potom do strúhanky a celý proces obalovania opakujem 2X. Dám do horúceho oleja a vypražím.Na tanier naložím zemiaky a pridám vypražený syr.Podávam s tatarskou omáčkou.

Diskusia k receptu

tatranka
Jednotkové jedlo pre môjho syna.Od mala miloval vysmážaný syr.Aj ja ho sem tam urobím,preto že aj ja ho mám rada.Najnovšie mi nevesta poradila vysmažiť čerstvý ovčí syr.A musím povedať,že bol výborný.
dogagador
Milujem vyprazany syr, ale syr v akomkolvek tvare a stave tiez :-)
gitka2
napiste ktory syr sa nerozteka, nemam dobre skusenosti, este tak encian, alebo camembert, ale kedysi sa vysmazal iba eidam a vobec nevytekal.
tinca
@tatranka aj ja vyprážam ovčí syr aj kozí syr a veľmi dobrá je sabi-hrudka
tetrisss
Toto je jedlo, ktore mozem vzdy a este zdravsie ...s hranolkami. Syr si vyrabam sama doma a ten sa veru nerozteka :)
3sandra3
oooch, ako dávno som ho nejedla,,, musím to napraviť, a pritom ho mám tak rada
marianne69
Kym byvala s nami dcera, robil sa casto,ta by zan asi aj dusu zapredala,tak ho lubi,ale teraz ho robim pomenej,ked pride tak jej vzdy s nim spravim radost:-)k tomu hranolky,pripadne varene zemiaky a pol flase tatarky,no zdrava vyziva ako vysita:-)))
blackwidow68
@gitka2 ja vysmážam Levický syr ktorý málokde u nás dostať , ale treba ho celý ponoriť do oleja aby sa nemusel otáčať , a pražiť na silnom ohni len dáku minútku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia