Foto: linnet687
Mala som veľa ovocia a namočenú pohánku. Recepty s ňou, ktoré som našla, boli väčšinou naslano, tak som si vymyslela tento vlastný. Ja som Zobraziť celý popisMala som veľa ovocia a namočenú pohánku. Recepty s ňou, ktoré som našla, boli väčšinou naslano, tak som si vymyslela tento vlastný. Ja som robila bez pridaného cukru, ale samozrejme závisí na vás, ak máte radi sladšie.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
125 g |
|
1 kus |
|
1 kus |
|
1 väčšia hrsť |
|
1 hrsť |
|
1 veľká lyžica |
|
podľa potreby |
|
1 lyžička |
|
2 ks |
|
Poleva: | |
1 lyžica |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Pohánku si uvaríme ako je uvedené na obale. Ja som ju len namočila na noc do vody, mám ju rada tvrdšiu, a potom som ju už nevarila. Hrozienka, brusnice a ostatné sušené ovocie namočíme do vody na cca 20 minút, aby trochu nabobtnalo.
- 2
Pohánku scedíme, sušené ovocie tiež a pokrájame ho na menšie kúsky. Vmiešame k pohánke, pridáme polku tvarohu, nakrájaný pomaranč a najemno nastrúhané jablko. Zamiešame a pridáme škoricu a ak máte, aj arašidové maslo, dobre to osvieži zmes. Ja som ešte pridala dve rozdrvené tablety stévie, ale je to len na vás, môžete pridať vanilkový alebo iný cukor.
- 3
Všetko dobre zamiešame, zmes dáme do zapekacej misky a pečieme vo vyhriatej trúbe 30-35 minút, až kým zmes na povrchu zhnedne. Vytiahneme z rúry, necháme vychladnúť a potom pofŕkame roztopenou čokoládou zmiešanou s lyžicou vody.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu