Orechový encián s brusnicami
Soňa Stachová
šéfkuchárka Downtown Backpacker‘s hostela v Bratislave, 9. novembra 2009
šéfkuchárka Downtown Backpacker‘s hostela v Bratislave, 9. novembra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Syr prekrojíme a vtlačíme doň nadrobno nasekané orechy (na 1 syr 2–3 orechy). Obe polovice syra spojíme a obalíme v trojobale (múka, vajcia, strúhanka). Trojobal znova zopakujeme (aby sa syr neroztiekol). Pripravíme prílohu – zeleninový šalát z nastrúhanej mrkvy, paprika, pór, hlávkový šalát.
- 2
Pridáme francúzsky dresing (domáca príprava: 1 diel kremžskej horčice, 1 diel obyčajnej horčice, 1/2 dielu dijonskej horčice, 1/2 dielu medu, šľaháme a postupne po troške pridávame olej).
- 3
Pridáme na tanier brusnice, syr ozdobíme čerstvou zeleninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu