Orechový encián s brusnicami

Soňa Stachová
šéfkuchárka Downtown Backpacker‘s hostela v Bratislave, 9. novembra 2009
Orechový encián s brusnicami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
8-12 ks
4 PL




Postup

  1. 1

    Syr prekrojíme a vtlačíme doň nadrobno nasekané orechy (na 1 syr 2–3 orechy). Obe polovice syra spojíme a obalíme v trojobale (múka, vajcia, strúhanka). Trojobal znova zopakujeme (aby sa syr neroztiekol). Pripravíme prílohu – zeleninový šalát z nastrúhanej mrkvy, paprika, pór, hlávkový šalát.

  2. 2

    Pridáme francúzsky dresing (domáca príprava: 1 diel kremžskej horčice, 1 diel obyčajnej horčice, 1/2 dielu dijonskej horčice, 1/2 dielu medu, šľaháme a postupne po troške pridávame olej).

  3. 3

    Pridáme na tanier brusnice, syr ozdobíme čerstvou zeleninou.

Diskusia k receptu

satin2
to už áno,ja dávam prednosť hermelínu(nech vás to neodradí je vetší)...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia