
Teľacie ragú s ryžou pilaf
Teľacie mäso si nakrájame na väčšie kúsky. Cibuľu s cesnakom pražíme, pridáme teľacie mäso soľ,...

Bravčové medailóniky s parmezánovou kôrkou
Výsledok mojeho kuchárskeho experimentovania so spomienkou na roky mladého „oteckovania“, či skôr, ako ma nazývali...

Risotto Parmigiano
Tak drahe baby. Mam tu pre Vas klasiku. Taliansku klasiku. Zoznamim Vas s nou....

Pečený králik à la Bety
Milujeme multikultúrne obchody. V ruskom obchodíku som našla králika. Ideme na to...

Jacket potatoes
Dajú sa plniť všeličím. Chodili sme na ne často. My radi klasiku. Tento spôsob...

Zeleninové taco
Klasické tacos som obzvláštnila trochou zeleniny a výsledok bol skvelý.

Hovädzie so zeleninou a knedlíčkami v jednom hrnci
Tento recept vznikol spôsobom "z núdze cnosť" ked nám náhle prestala tiect voda a ja som...

Slaný koláč z rohlíků
No a zase si budeme doma prohlížet co máme ve spíži a v chladničce. Původně jsem...

Fliačky so šunkou, s mozzarellou a čedarom
Väčšina tzv. Československých preddemokratických kuchýň verejného stravovania, počnúc detským škôlkami a končiac domovami dôchodcov sa...

Zapečené rezne
Bravčové rezne uviedla ako všeobecnú surovinu, je jedno či to bude krkovička, pliecko, stehno,...

Nevarené špagety
Variť varím už veľmi málo, ale to neznamená, že sme o hlade ;-) Pripravujem najmä...

Tvarohovo–krupicový nákyp s ovocím
Nákypy sa dajú pripraviť na slano aj na sladko. Pri ich príprave sa fantázii medze nekladú...

Bravčová hruď na jogurte a červenej paprike
Je to čosi ako paprikáš, len diétnejšie a podľa mňa a detí chutnejšie. Kto neskúsi...

Nivová omáčka so zemiakovými kroketami
Ľúbim Nivu a keď som sa dozvedel o nivovej omáčke, prečítal som si niekoľko receptov a...

Spagetthi s tuniakom a avokádom
Tento recept som raz napisala a mi zmizol , tak teraz mam cas a pisem ho...

Danielia pečeň na gruzínsky spôsob
Našiel som to na nete. Skúsil a je to veľmi dobré. Tak sa podelím s receptom, ak to niekto bude chcieť skúsiť....

Cigániky-presne ako od babičky
Prastarý recept od naších prababičiek, známi ako lokše, gruľovniky a u nás to boli cigániky. Väčšinou sa...

Ryžové rezance na čínsky spôsob
Skúšala som ich po 1. krát a boli výborné:) Kto ich chce polepené ako mám ja,...

Šalát z listov kučeraveho kelu
Rýchly šalát vhodný k samotnej konzumácii, alebo ako príloha. Recept je od Angely Liddon z...

Diabolské mäso so zemiakovými plackami
Mäso pokrájame na hrubšie rezance, osušíme prudko opražíme na oleji osolíme okoreníme premiešame a vyberieme...

Diviačie stehno s malinami
Stehno na noc vložíme do marinády (olej, soľ, korenie, bylinky, 1 dl červeného...

Hubový hamburger s avokádom
Inspiraciou k tomuto receptu mi bol klasicky hamburger a internet. Ja som pouzil bedlu jedlu, ...

Hovädzie s trikolórou paprík
Variant s ryžou, či orzom, ale aj so zemiakovou kašou. Každý chutí vynikajúco a prítomnosť mäsitých paprík ich zvýrazňuje do labužníckych snov a predstáv....

Lososový chowder
Chowder je polievka často pripravovaná s mliekom alebo so smotanou. Variácie chowderu môžu byť rôzne...

Pečené zemiaky
Recept je výborný v tom, že si ho môžete pripraviť vopred a napríklad na nedeľný obed...

Vyprážané kuracie kúsky
Vyprazane kuriatko tymto sposobom je chutna zmena od klasickeho vyprazania v trojobale.

Žemlička bao s bravčovým mäsom a guacamole
Bao žemle: Všetky suché suroviny zmiešame v mixéri s nadstavcom (miesič cesta), pomaly pridávame horúcu vodu a...

Kurča napichané marinádou
Ja som robila kuracie stehná a celé kurča, ale môžeme použiť(napichať)akékoľvek mäso.

CHLIEB - inšpirácia
@jerica inšpirácia z receptu "chlebové slnečnicové bagety" a "nemiesený chlieb" skombinovala som si suroviny z jedného receptu...

Celozrnné žemle
K tomuto receptu ma nakopla @pusta, ja som si urobila svoju verziu. Som ochotná v...

Daniel na šípkovej omáčke s mandľovými kroketami
Mäso umyjeme a osušíme. Stuhnutú slaninu nakrájame na prúžky. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky....

Rizoto lesných vôní
Krémové rizoto z niekoľkých druhov húb, arborio ryže, previazané parmezánom a oživené iskrou z tymianu......

Šalátovica
U nás sa jej hovorí aj "vechťovica", mám ju rada vlažnú alebo aj studenú. Pre...

Treska na provensálsky spôsob
Tento postup som vydedukoval z jedného výborného polotovaru, už ani neviem, kde sa dá kúpiť....