Chlebové posúchy fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 14. júna 2012

Rada robievam tieto posúchy,sú dobré s cesnakom, alebo k mliečnym polievkam a aj samotné, sú mäkučké a nemusia plávať v oleji ako langoše,na opečenie Zobraziť celý popisRada robievam tieto posúchy,sú dobré s cesnakom, alebo k mliečnym polievkam a aj samotné, sú mäkučké a nemusia plávať v oleji ako langoše,na opečenie stačí pár kvapiek masti alebo oleja.

13
porcií

Suroviny

3  hrnčeky 250 ml
30 g
2 KL
0,5 KL
1,5  hrnčeka




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujem cesto a nechám vykysnúť,potom ho rozdelím asi na 13 bochníkov.

    Chlebové posúchy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Každý bochník rozvaľkám na tenkú placku.

    Chlebové posúchy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Panvicu pokvapkáme masťou alebo olejom,môžeme aj potrieť perkom a posúchy z každej strany opečieme.

    Chlebové posúchy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pri otáčaní,tiež potrieme alebo pokvapkáme a upečieme druhú stranu.

    Chlebové posúchy (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
take uplne obycajne a take dobre :-) tak toto isto urobim, podla mna by sa dali piect aj v rure, neskusala si?
marianne69
tlieskam,tie úplne najobyčajnejšie sú najlepšie...pekne margaretka,@afataga v rúre by možno boli tvrdšie..aspoň mne sa tak darí,sú vysušenejšie...
julica
Jé, tento recept sa mi veľmi hodí, keďže bojujem s rúrou a už mi dochádzajú nervy :) To bude mať priateľ radosť, ďakujem za recept.
margaretka28
Dievčence vdaka za komentáre,ešte by som dodala,že ked sa nezjedia hned a na druhý deň už sú také zvädnuté,tak sa dajú obložiť a potom chvíľku zapiecť a máte niečo podobné ako pizzu.Na to prišli naše decká,každý si tam dal čo chcel a mali večeru.
margaretka28
@Afataga ,v rúre som piekla ten bylinkový čo som pridala minule,bol naozaj tvrdší ako vraví @marianne69 ,ale tiež dobrý,tieto robievam len takto je to stará klasika,akurát som to vylepšila semienkami a tie sú tam super.
margaretka28
jáj a ešte som zabudla,dobre je to vaľkať na pomastenej potravinovej folíí,ja tak robím aj langoše,vyhnete sa smradu zo spálenej múky,na tej folií sa to neprilepí a dobre sa to vaľká,len som tento krát nemala doma,tak som musela vetrať.:-))
cica2
tak tieto by som si hneď dala, s cesnakom máme radi :-))
askadaniela
výborné, robievame, síce bez slnečnice...ale zato keď máme(TO JE U NáS VTEDY SVIATOK :-)), tak na kačacom tuku...mmm, to je bašta :-)
tiziana
nedajú sa piecť na sucho v panvici? ...páči sa mi recept...
margaretka28
@tiziana ,neskúšala som to, ale myslím že by to šlo.Moja babka,kedysi pekávala také báleše na sucho na sporáku a potom to zabárala mliekom a posýpala makom a tie boli hrubé ako šišky,tak ked sa tie prepiekli,myslím že tu by tiež nebol problém.
modrykamen
Už dávno som to nejedol. Musím urobiť pre svojich vnukov, aby vedeli, čo nám piekli starké a že to jednoduché je najlepšie.
margaretka28
@modrykamen ,veru máš pravdu,jednoduché a dobré naši starí rodičia si nekomplikovali život zložitými receptami,varili jednoducho a zdravo z toho čo dopestovali a dochovali.:-))
ericqa72
margaretka28, dnes som robila tieto posúchy, všetkým doma naozaj chutili....ešte aj naším ročným dvojčatám ♥ ♥ ♥ Krásne voňajú-naozaj pripomínajú chlieb. Môžem povedať, že ich budem robiť častejšie :-) Naozaj super recept!
tamik
už aj ja ich mam odskúšané....jedna báseň :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia