Placky zo suchého chleba fotorecept

valeri - fotkavaleri, 24. februára 2011
Placky zo suchého chleba (fotorecept)
Foto: valeri

Recept na tieto placky som dostala pred časom od kamarátky a dnes som ho vyskúšala. Milo ma prekvapil. Možno už niečo také na vareche Zobraziť celý popisRecept na tieto placky som dostala pred časom od kamarátky a dnes som ho vyskúšala. Milo ma prekvapil. Možno už niečo také na vareche aj bolo a ja som to nezachytila. V každej domácnosti sem- tam ostane starší chlieb a takto sa chutne zúžitkuje.

15 ks menších placie
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

 starší, aj úplne suchý
podľa chuti
4 PL
1 a1/2 PL




Postup

  1. 1

    Ja som mala 3 kusy - zostatky chleba. Keby som to dala dokopy, bolo by to viac ako jedna štvrťka z celého chleba. Bol už celkom suchý, tak som ho zaliala vriaou vodou z rýchlovarnej kanvice a nechala rozmočiť. Keď sa podarí priliať viac vody, zvyšnú potom treba vyžmýkať. K tomu som pridala 3 vajíčka. A ostatné suroviny presne ako do zemiakových placiek, môže byť aj kúsok pomletej alebo pokrájanej údeninky :-)). A kdesi som čítala, že do cesta, ktoré ideme vyprážať je dobré dať trochu alkoholu, potom tak nesaje olej. Tak som pridala jabĺčkovicu.

    Placky zo suchého chleba (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiešať aby to malo konzistenciu podobnú ako pri zemiakových plackách a tradične vyprážať na oleji.

    Placky zo suchého chleba (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Aj keď sa mi zdalo, že toho oleja toľko z panvice nemizlo, predsa som až tak tej jabĺčkovici neverila a placky som vyberala na papierové kuchynské utierky a aj zvrchu som na ne trošku položila obrúsok, aby neboli mastné.

    Placky zo suchého chleba (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

pivonka
Takýto recept nepoznám, ale je praktický. Hrianky mám rada a toto bude podobné a dobré. Určite si ich urobím.
danapa
velmi dobre to vyzera, ukladam do KK a urcite vyskusam cez vikend ☺☺☺
baboja
Poznam.Niekedy kombinujem zo zemiakmi.Je to na nerozoznanie od zemiakovych placiek.Vyborne.
slavka11
aj ja ich robievam akurat zalievam vyvarom (podla toho aku polievku som varila) starsi chlieb a pridavam na drobno pokrajanu udenu slaninku. Niekto pridava este aj oskvarky zo surover slaniny vytopene.
katamama
No tak toto skúsim určite ale bez toho alkoholu. Ostávajú občas kúsočky chleba či rožka, dávam to obyčajne zamraziť,nevyhadzujem ale kvôli zmene je dobré skúsiť aj čosi iné.
ludar
Dostala som tiež podobný recept, len v mojom bola ešte rasca a nakrájaná jemná saláma a bez alkoholu. Boli chutné, len som ich robila menšie, asi 4 na panvicu, lebo veľká sa mi rozpadla. :-))
cecil07
velmi pekne dakujem,v mojej rodine je vždy stareho chleba habadej,tak to budem zužitkovavať takto,dakujem ti za recept a samozrejme že si ho ukladam.
valeri
@katamama
ten alkohol sa pri tepelnej úprave odparí, je tam len preto, že placky pri vyzmážaní sajú do seba menej oleja. Preto sa aj do šišiek dáva rum, napr.
sovka62
Už som kedysi robila a ani neviem prečo len raz, keď som dostala recept. Potom mi akosi zišli z mysle.
zdenkas
Placky som robila a možem len a len odporučiť.Pridala som trošku údeninky ,no paráda.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia