Foto: valeri
Recept na tieto placky som dostala pred časom od kamarátky a dnes som ho vyskúšala. Milo ma prekvapil. Možno už niečo také na vareche Zobraziť celý popisRecept na tieto placky som dostala pred časom od kamarátky a dnes som ho vyskúšala. Milo ma prekvapil. Možno už niečo také na vareche aj bolo a ja som to nezachytila. V každej domácnosti sem- tam ostane starší chlieb a takto sa chutne zúžitkuje.
porcií
príprava
Postup
-
1
Ja som mala 3 kusy - zostatky chleba. Keby som to dala dokopy, bolo by to viac ako jedna štvrťka z celého chleba. Bol už celkom suchý, tak som ho zaliala vriaou vodou z rýchlovarnej kanvice a nechala rozmočiť. Keď sa podarí priliať viac vody, zvyšnú potom treba vyžmýkať. K tomu som pridala 3 vajíčka. A ostatné suroviny presne ako do zemiakových placiek, môže byť aj kúsok pomletej alebo pokrájanej údeninky :-)). A kdesi som čítala, že do cesta, ktoré ideme vyprážať je dobré dať trochu alkoholu, potom tak nesaje olej. Tak som pridala jabĺčkovicu.
-
2
Vymiešať aby to malo konzistenciu podobnú ako pri zemiakových plackách a tradične vyprážať na oleji.
-
3
Aj keď sa mi zdalo, že toho oleja toľko z panvice nemizlo, predsa som až tak tej jabĺčkovici neverila a placky som vyberala na papierové kuchynské utierky a aj zvrchu som na ne trošku položila obrúsok, aby neboli mastné.
ten alkohol sa pri tepelnej úprave odparí, je tam len preto, že placky pri vyzmážaní sajú do seba menej oleja. Preto sa aj do šišiek dáva rum, napr.
varecha.pravda.sk/recepty/placky-zo-sucheho-chleba/6572-p...