Foto: oco
Aby sme upevnili vzájomné vzťahy medzi krajinami Európskej únie mali sme na obed taliansku paradajkovú polievku z paradajok/pretlak nie/ s cestovinou a parmezánom a Zobraziť celý popisAby sme upevnili vzájomné vzťahy medzi krajinami Európskej únie mali sme na obed taliansku paradajkovú polievku z paradajok/pretlak nie/ s cestovinou a parmezánom a pravú slovenskú bryndzu.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska.Z hladkej múky a oleja pripravíme zásmažku,zalejeme smotanou a vymiešame na hladkú omáčku.Po vychladnutí primiešame 2 žĺtky a bryndzu Zvyšné 4 vajcia uvaríme natvrdo.
- 2
Na maslom vymastený pekáč dáme vrstvu zemiakov, na kolieska pokrájané vajcia,osolíme a zalejeme omáčkou,vrstvy môžeme opakovať
- 3
Nakoniec obložíme tenkými plátkami masla a prikryjeme vyšlahaným snehom z bielok.
- 4
Vo vyhriatej rúre zapečieme do zlatista.
- 5
Počas pečenia si urobíme šalát.Ja som robil z čínskej kapusty,jogurtu,balsamicového octu,olivového oleja ,soli a cukru.Dobrú chuť.
- 2
Diskusia k receptu