Cuketové ,,tagliatelle,, so špenátom

pupava - fotkapupava, 15. mája 2014
Cuketové ,,tagliatelle,, so špenátom
Foto: pupava

Mimoriadne zelené jedlo z intrákových zásob, ktoré odteraz budem robiť určite častejšie! Z uvedeného množstva potravín vyšla jedna porcia, takže ak budete variť pre Zobraziť celý popisMimoriadne zelené jedlo z intrákových zásob, ktoré odteraz budem robiť určite častejšie! Z uvedeného množstva potravín vyšla jedna porcia, takže ak budete variť pre viacerých, treba množstvo znásobiť :)

Suroviny

1 ks
50 g
60 g
1 PL
1 ČL
1 ČL
1 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Cuketu nastrúhame na tenké pásiky, môžeme na to použiť napríklad klasickú škrabku. Polejem ich trochou olivového oleja, premiešame a necháme rovno v tanieri.

  2. 2

    Na panvici na troche oleja si pripravíme nadrobno nakrájanú cibuľku (môžeme aj s cíbikmi), pridáme dva pretlačené strúčiky cesnaku. Potom pridáme špenát a všetko poriadne premiešame.

  3. 3

    V zvlášť tanieri si pretlačíme vidličkou údené tofu. To potom pridáme k špenátovej zmesi na panvici a všetko spolu premiešame. Pridáme tiež semiačka a kukuricu, dochutíme trochou morskej soli. Všetko zmiešame.

  4. 4

    Na záver už len túto špenátovú zmes pridáme na cuketu. Ak sa vám zdá, že cuketa je príliš studená a zmes príliš teplá, môžete si na panvici trochu prihriať aj cuketové "špagety."

Diskusia k receptu

kukulienka71
myslela si asi kvázi tagliatelle, lebo na špagety sa to nepodobá:-) veľmi pekné, svieže farby, chuť si viem predstaviť, pre také laňky je to aj sýte ;-)
pupava
V tejto cestovinovej terminológii nie som dvakrát doma, takže vďaka, opravené :)
pupava
I keď si myslím, jayro, že budete zmazaný ako spam, poviem vám tajomstvo... tu sme na portáli, kde ľudia varia. Pizze, šaláty, sushi aj burgre si zvládneme spraviť sami. Ale dík :)
safran
@pupava , verím, že si to napísala @jayro , lebo nám netreba :-)
páči sa mi, že si opravila názov receptu :-)
páči sa mi recept, ale ja by som s tou cukinou niečo spravila, poznám šaláty so surovou cukinou, s veľkou nedôverou som ich robila, vždy boli výborné, ale vždy niečím ochutené, keďže tofu vlastne nepustí žiadnu šťavu, treba si do jedného sústa všetko skombinovať, pravda?
tofu ako sójový polotovar, neobľubujem, ale páči sa mi, že posúvaš hranice :-)
pupava
jayro si tu robil reklamu, ale príspevok už zmizol :)
áno, do jedného sústra treba kombinovať, najlepšie rovno na začiatku všetko premiešať a tak jesť... ja som si pôvodne myslela, že mi to nebude chutiť, lebo to bude suché, ale nebolo. Dala som totiž na moment tú cuketu s olivovým olejom na panvicu a pustila trochu šťavy, takisto špenát tomu dal tú správnu chuť :) každému ako chutí
ďakujem za milý komentár :)
ivav
krásne, farebné - jarné jedlo, hneď by som ho ochutnala...