Foto: pupava
Mimoriadne zelené jedlo z intrákových zásob, ktoré odteraz budem robiť určite častejšie! Z uvedeného množstva potravín vyšla jedna porcia, takže ak budete variť pre Zobraziť celý popisMimoriadne zelené jedlo z intrákových zásob, ktoré odteraz budem robiť určite častejšie! Z uvedeného množstva potravín vyšla jedna porcia, takže ak budete variť pre viacerých, treba množstvo znásobiť :)
Postup
-
1
Cuketu nastrúhame na tenké pásiky, môžeme na to použiť napríklad klasickú škrabku. Polejem ich trochou olivového oleja, premiešame a necháme rovno v tanieri.
- 2
Na panvici na troche oleja si pripravíme nadrobno nakrájanú cibuľku (môžeme aj s cíbikmi), pridáme dva pretlačené strúčiky cesnaku. Potom pridáme špenát a všetko poriadne premiešame.
- 3
V zvlášť tanieri si pretlačíme vidličkou údené tofu. To potom pridáme k špenátovej zmesi na panvici a všetko spolu premiešame. Pridáme tiež semiačka a kukuricu, dochutíme trochou morskej soli. Všetko zmiešame.
- 4
Na záver už len túto špenátovú zmes pridáme na cuketu. Ak sa vám zdá, že cuketa je príliš studená a zmes príliš teplá, môžete si na panvici trochu prihriať aj cuketové "špagety."
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
páči sa mi, že si opravila názov receptu :-)
páči sa mi recept, ale ja by som s tou cukinou niečo spravila, poznám šaláty so surovou cukinou, s veľkou nedôverou som ich robila, vždy boli výborné, ale vždy niečím ochutené, keďže tofu vlastne nepustí žiadnu šťavu, treba si do jedného sústa všetko skombinovať, pravda?
tofu ako sójový polotovar, neobľubujem, ale páči sa mi, že posúvaš hranice :-)
áno, do jedného sústra treba kombinovať, najlepšie rovno na začiatku všetko premiešať a tak jesť... ja som si pôvodne myslela, že mi to nebude chutiť, lebo to bude suché, ale nebolo. Dala som totiž na moment tú cuketu s olivovým olejom na panvicu a pustila trochu šťavy, takisto špenát tomu dal tú správnu chuť :) každému ako chutí
ďakujem za milý komentár :)