Prsia „rossini“ na brokolicovej placke
šéfkuchár W Hotela v Bratislave – Devínskej Novej Vsi, 2. mája 2016
Foto: Ľuboš Pilc
Kombinovať zdanlivo nekombinovateľné, naplno sa chopiť kulinárskej výzvy... Práve mäsko z hydiny dovolí popustiť uzdu fantázii a výsledkom je chutné, ľahké, rýchle a pritom Zobraziť celý popisKombinovať zdanlivo nekombinovateľné, naplno sa chopiť kulinárskej výzvy... Práve mäsko z hydiny dovolí popustiť uzdu fantázii a výsledkom je chutné, ľahké, rýchle a pritom luxusne vyzerajúce jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ošúpané, nakrájané zemiaky varíme v slanej vriacej vode. Päť minút pred dovarením pridáme brokolicu. Po dovarení scedíme, schladíme studenou vodou a znovu scedíme, vytlačíme prebytočnú vodu, nasekáme na menšie kúsky, pridáme vajíčko, strúhanku, nastrúhaný syr a dosolíme. Vytvarujeme hrubšie placky a dáme ich do mrazničky.
- 2
Na miernom plameni restujeme plátky morčacích pŕs, v polovici pečenia pridáme na panvicu očistenú pečienku a šampiňóny. Pečienku aj morčacie plátky niekoľkokrát obrátime, a keď budú mať peknú farbu po pečení, podlejeme ich vínom. Panvicu odstavíme z ohňa.
- 3
Z mrazničky vyberieme placky, obalíme ich v trojobale a vypražíme. Ukladáme na tanier spolu s prehriatymi plátkami pŕs, pečienkami a šampiňónmi. Celé podlejeme omáčkou z panvice.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu