Zemiakové vareniky s hubami a klobáskou fotorecept
Foto: ancicka
Je to tak chutné, ryché jedlo, že ako rýchlo sa uvarí, tak rýchlo sa aj zje! Je možno o mne známe, že veľa razy varím Zobraziť celý popisJe to tak chutné, ryché jedlo, že ako rýchlo sa uvarí, tak rýchlo sa aj zje! Je možno o mne známe, že veľa razy varím čo špajza dá. Niekedy sa stáne, že neviem čo dnes variť. Otvorím chladničku, špajzu a čo je po ruke, tak z toho sa varí. Je to tak aj v tomto prípade. Nechajte sa pozvať na túto chuťovku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvicu si dáme masť, šampiňóny poštvrťkujeme a cibuľu pokrájame na drobno.
-
2
Cibuľku spražíme do červena,
-
3
pridáme štvrťky šampiňónov, trošinku ich posolíme a zakryté necháme dusiť na miernom ohni. Občas premiešame.
-
4
Ked sú šampiňóny hotové, pridáme na kolieska pokrájanú klobásku. Zakryjeme a necháme ešte trocha dusiť. Klobáska pustí šťavu.
-
5
V miske si zhnetieme suroviny na zemiakové cesto
-
6
a na doske ho prehnetieme, aby bolo pekné hladké. Medzitým si postavíme vodu na pec zovrieť.
-
7
Potom z cesta urobíme šúľok, v priemere asi 3 cm a nakrájame na kolieska. Kolieska trocha roztlačíme.
-
8
Keď voda zovrie, uvaríme. Keď začnú vyskakovať hore, necháme ešťe 1 - 2 min. variť.
-
9
Po scedení ich hneď vložíme na momentík do studenej vody a ihneď ich scedíme.
-
10
Vložíme do misky a pridáme huby s klobáskou a premiešame. Dobrú chuť.
ché a pritom určite výborné jedlo. Bude chutiť aj našim mladým. Ukladám KK. Díky za výborný nápad.
ja ked scedím z horúcej vody,hned ich hodim do studenej a hned scediť,nedržať ich v studenej vode.Pozdravujem a dakujem za komentíky.
vidíš,koľko variantou je na takéto zemiakové cesto.Dík.