Jarní závitky zeleninové
Závitky jsou výborné, lehké, rychlé a velmi kreativní. Snadná, nenáročná příprava.
Ryžové rezance s hubami
Tento recept som našla v rakúskom BILLA- zošite, ktorý dostanete raz za mesiac v Bille. Nám...
Hovädzie na dubáčikoch
Najčastejšie pripravujem toto jedlo, keď očakávam návštevu. Je to vynikajúce jedlo a môže sa podávaj...
Jašterice
Tento recept mám od švagrinky . Ona každú sobotu počúva rádio Regina a zapisuje recepty...
Zapečená cuketa
bravčove mäso si nakrajame na tenke rezance, alebo použijeme mleté. tentokrat som krájal. zvyčajne ale používam mleté....
Pestrý zeleninový koláč
Pripravíme si cesto podľa tohto receptu : http://varecha. pravda. sk/recepty/mrkvovo-cuketove-kolaciky-fotorecept/26357-recept. html
Obložené pečené bataty
Jednoduché, chutné, pomerne rýchle aj sýte jedlo. Množstvo surovín neuvádzam, každý si jednoducho...
Segedínsky guláš
Klasicky Segedín aký som sa naučil od kamarátovej babky aj keď nie je až tak klasický.
Kuracie prsia na mede a červenom víne po slovensky
Ešte keď boli moje deti menšie, často som robila kuracie alebo morčacie prsia v sladkej karamelovej...
Štyri raňajkové variácie
Absolútne žiadna veda, len zopár inšpirácií na raňajky či desiatu.
Hlivový paprikáš
Aj bez mäsa sa dá pripraviť výborný hlavný chod. Navarte si chutný paprikáš zo zdravej hlivy...
Rastlinná koložvárska kapusta v zemiakovej placke
Vyskúšajte tradičný slovenský recept na rastlinnú nôtu. S Rastlinnou koložvárskou kapustou si určite pochutíte.
Brokolica zapečená s tofu syrom (pri diéte s obmedzením tukov)
Po dlhšej prechádzke som potrebovala pripraviť niečo rýchle, diétne pre maróda po operácii žlčníka.
Pšenovo-cviklová terina
Kalorických jedál bude asi každý z nás jesť cez Vianoce dosť, určite po Novom roku začneme...
Bravčové medailóniky s parmezánovou kôrkou
Výsledok mojeho kuchárskeho experimentovania so spomienkou na roky mladého „oteckovania“, či skôr, ako ma nazývali...
Jednoduchý vyprážaný baklažán
Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska, ktoré osolíme a obalíme v hladkej múke.
Špagety s kalamármi a cherry paradajkami
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...
Quinoa s batátom a brokolicou
Na spodok hrnca dám trocha oleja, premiešam na ňom prepláchnutú quinou, zalejem dvojnásobným množstvom vody,...
Šťavnatý tuniakový šalát
Tento recept, robím už dlho a najdôležitejšie je ho minimálne 12 hodín nechať odstáť, aby...
Špagety s brokolicou a píniovými orieškami
Inšpiráciu na dnešný obed som našla na www. academiabarilla. com. Oproti pôvodnému receptu som trochu improvizovala,...
Suvenír zo Švajčiarska, po ktorom treba umyť chladničku :-)
Držali sme ho v originálnom obale, dvoch mikroténových vreckách a ešte aj v uzavretej plastovej dóze....
Svieži letný cestovinový šalát
Šalátik, ktorý padne vhod v horúcich letných dňoch alebo jednoducho kedykoľvek, keď dostanete chuť na...
Tagliatelle s lesnými hubami
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Jarnú cibuľku, huby, sušené paradajky a cesnak orestujeme na olivovom...
Fusilli s tofu, cuketou, kyslou smotanou a kôprom
Podobný recept tu už mám... len som ho trochu pozmenila a musím povedať, že chutí lepšie......
Pšeno na póre so zeleninou
Voči pšenu má veľa ľudí predsudky. Aj ja som mala. A fakt odporúčam vyskúšať, ...
Kurča napichané marinádou
Ja som robila kuracie stehná a celé kurča, ale môžeme použiť(napichať)akékoľvek mäso.
Falošný Gyros
Tak toto je naozaj veľmi rýchly, jednoduchý a hlavne chutný recept. Nikdy neostane ani omrvinka....
Baby cvikla s kuracími pečienkami
Pretrhali sme cviklu a keďže ešte čakáme na nové zemiaky z vlastnej úrody, aby sme ju...
Vyslovene ostrá papriková domáca saláma
Tento recept vkladám pre milovníkov ostrej chuti, ako aj zvýšený záujem zo strany varechárov o tento...