Foto: patroveckypitrs
Tu je ešte jedna variácia na veľkonočné sviatky aj na všedné dni.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
3 ks |
|
2 PL (s trstinovým cukrom Zvolen) |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
3 PL |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
podľa potreby 3 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Nie sú tu koreniny.
-
2
Kuracie prsia krájame na 3 cm kusy. Kápiu a sušenú paradajku pokrájamé na 1cm kúsky. Sýr strúhame na veľkých okách. Petrželová vňať je na drobno krájaná. Pridáme mletú červenú papriku a čerstvo melieme korenie štyroch farieb. Ďalej pridáme jogurt, žĺtky cukor, zemiakový škrob. Kto che to mať pevnejšiu hmotu, tak pridá ešte 3 PL hladkej muky. Ja osobne nedávam. Mne tam ta muka mení chuť. Trochu osolíme.
-
3
Bielky vyšľaháme s trochou soli a dve PL vody do hustého snehu.
-
4
Hmotu pridáme do surovín v mise.
-
5
Všetko dobre premiešame nech sa to poriadne spojí.
-
6
Hmotu som dal do Mikroténového vrecka stočil do tvaru valca. Celé som to previazal fóliou nech je to pevne a drží tvar. Do väčšieho hrnca som dal vodu a nechal rozvariť. Do vriacej vody som vložil pripravený valec a nechal variť 45 minút. To aby sa mäso v tom dobre prevarilo. Po tom čase som to vybral naberačkou na knedle nechal vychladnúť. Potom som to dal do chladničky na 10 hodín. Preto je to dobré robiť večer pred akciou. Ten sýr musí dostatočne stuhnúť.
-
7
Na druhy deň odrežeme kúsok a zistime, že je to stuhnuté a veľmi dobré.
-
8
Tak krájame kolieska, ktoré dáme na chlieb a môžeme papať. Plechové ústa si môžu k tomu dať čili, alebo feferóny. Dobrú chuť prajem.
pre chuť dobré..pre oko pekné..ale pri krájaní sa drobilo..bol problém urobiť pekný kúsok vcelku..
čím by som to mohla zdokonaliť..pán @Patroveckypitrs.. ??žeby 1-2 PL múky pomohlo..??neviem..kto má ešte skúsenosť..??
veľmi pekne ďakujem za recept a inšpiráciu..
Ja som to všetko dobré vymiešal, aby to bolo trochu lepivé. Môže sa tam aj trochu hladkej muky pridať nech sa to viac spoji. Sestra moja tam pridáva tiež muku a bielky šľahá zvlášť s trochou soli a dve lyžice vody. Je to jemnejšie ako tlačenka no krájam to hrubšie a mám to chladničke pred krájaním. Asi toľko.