Kuracie prsia so syrom fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 11. marca 2016

Tu je ešte jedna variácia na veľkonočné sviatky aj na všedné dni.

6-10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
200 g
3 ks
2 PL (s trstinovým cukrom Zvolen)
2 ks
2 PL
1 ČL
1 ČL
3 PL
1 ks
1 ČL
podľa potreby 3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Nie sú tu koreniny.

    Kuracie prsia so syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsia krájame na 3 cm kusy. Kápiu a sušenú paradajku pokrájamé na 1cm kúsky. Sýr strúhame na veľkých okách. Petrželová vňať je na drobno krájaná. Pridáme mletú červenú papriku a čerstvo melieme korenie štyroch farieb. Ďalej pridáme jogurt, žĺtky cukor, zemiakový škrob. Kto che to mať pevnejšiu hmotu, tak pridá ešte 3 PL hladkej muky. Ja osobne nedávam. Mne tam ta muka mení chuť. Trochu osolíme.

    Kuracie prsia so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bielky vyšľaháme s trochou soli a dve PL vody do hustého snehu.

    Kuracie prsia so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hmotu pridáme do surovín v mise.

    Kuracie prsia so syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko dobre premiešame nech sa to poriadne spojí.

    Kuracie prsia so syrom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hmotu som dal do Mikroténového vrecka stočil do tvaru valca. Celé som to previazal fóliou nech je to pevne a drží tvar. Do väčšieho hrnca som dal vodu a nechal rozvariť. Do vriacej vody som vložil pripravený valec a nechal variť 45 minút. To aby sa mäso v tom dobre prevarilo. Po tom čase som to vybral naberačkou na knedle nechal vychladnúť. Potom som to dal do chladničky na 10 hodín. Preto je to dobré robiť večer pred akciou. Ten sýr musí dostatočne stuhnúť.

    Kuracie prsia so syrom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na druhy deň odrežeme kúsok a zistime, že je to stuhnuté a veľmi dobré.

    Kuracie prsia so syrom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tak krájame kolieska, ktoré dáme na chlieb a môžeme papať. Plechové ústa si môžu k tomu dať čili, alebo feferóny. Dobrú chuť prajem.

    Kuracie prsia so syrom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
Ako vždy, od teba super recept. Takto som to ešte nerobila, ale vyzerá to úžasne a určite tak aj chutí. Ukladám a pri nejakej akcii pripravím 5*
Vyskúšané aj zjedene. Chuť ohromná aj sendvič som použila. Ja som to robila dvojmo pre mňa a pre manžela som použila plechovú verziu. Tomu som tam namlela feferóny. Na veľkú noc robíme znovu dcéra si rozkázala. Vďaka za recept.
tuto roladu či závin, veru recept použijem, bude pánska jazda u nás a domáci kváskový chlebík k nej, viem si chuť predstaviť
ja som recept urobila v sobotu..prvé koštovanie v nedeľu..potom v pondelok sme cestovali 150km k synovi-vzali sme..
pre chuť dobré..pre oko pekné..ale pri krájaní sa drobilo..bol problém urobiť pekný kúsok vcelku..
čím by som to mohla zdokonaliť..pán @Patroveckypitrs.. ??žeby 1-2 PL múky pomohlo..??neviem..kto má ešte skúsenosť..??
veľmi pekne ďakujem za recept a inšpiráciu..
@Radost (15.3.2016 13:01)

Ja som to všetko dobré vymiešal, aby to bolo trochu lepivé. Môže sa tam aj trochu hladkej muky pridať nech sa to viac spoji. Sestra moja tam pridáva tiež muku a bielky šľahá zvlášť s trochou soli a dve lyžice vody. Je to jemnejšie ako tlačenka no krájam to hrubšie a mám to chladničke pred krájaním. Asi toľko.
Robím podobnú roládu roky, len nedávam cukor, syr, vajcia, muku, škrob, a v miesto toho surovú želatinu , premiešam, dochutím, naplním sačok na tlačenku a varím hodinu. Mam perfektnú tlačenku.

Pridaj komentár k receptu: