Grilovaný hovädzí rumpsteak s hubovým ragú a grilovanou polentou
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 23. septembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Postup
-
1
Z mäsa nakrájame jednotlivé steaky, ktoré osolíme morskou soľou a okoreníme. Na grile opečieme z oboch strán a dopečieme v rúre asi 12 minút pri teplote 180 °C. Mäso vyberieme a necháme ešte asi 3 minúty odpočinúť, aby pri krájaní nevytekala šťava.
- 2
Hubové ragú: Na masle orestujeme pancettu, cesnak a hríbiky. Pridáme sušené rajčiny, nasekaný petržlen, teľaciu šťavu a podusíme asi 10 minút. Pridáme smotanu krátko povaríme, aby bola omáčka hustá.
- 3
Polenta: Zmiešame mlieko s vodou, nasekaným rozmarínom a lyžicou olivového oleja. Necháme zavariť a pomaly vmiešame polentu. Za stáleho miešania varíme asi 20 minút, až kým je polenta mäkká a kaša má homogénnu konzistenciu. Hotovú kašu dáme na plech vyložený fresh fóliou a druhou ju zakryjeme. Dáme variť do pary asi 40 minút. Necháme vychladnúť do druhého dňa a nakrájame na jednotlivé porcie, ktoré ogrilujeme.
- 4
Náš tip: Odporúča sa otáčať steak naozaj len raz a potom naň okrem dotykového testu už radšej nesiahať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu