Foto: kukulienka71
Sýte,pritom ľahké jedlo som pripravila spôsobom čo dom dal...
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rozmýšľala som,ako nazvať dnešné jedlo,nechcelo sa mi vypisovať všetkých 5 ingrediencií,a keďže som k zemiakom pridala viac nutrične hodnotných surovín,pomenovanie Zemiaky s ďalšou pridanou hodnotou bolo na svete.Onedlho bude aktuálne aj to DPH:-)
- 2
Najprv si očistíme zemiaky,umyjeme ich a pokrájame na tenšie polokolieska.Takisto aj cibuľu.Pekáč s papierom na pečenie potrieme olejom a osolené zemiaky s cibuľou na ňom premiešané dáme piecť na 180°C asi na 30min.Čas je orientačný,závisí od kvality zemiakov,mala som už aj "zemiaky",ktoré nie a nie upiecť ani za 1,5 hodiny!
- 3
Šošovicu spolu s quinoou opláchneme a zalejeme asi 1,5 dcl vody,dáme variť.Vodu radšej počas varenia prilejeme podľa potreby,nie je žiadúce,aby jej bolo nazvyš,keď už bude šošovica s quinoou mäkká.Urobia sa za rovnaký čas(12-15 min)
- 4
Hneď nad ňu postavíme parák s umytou a na ružičky pokrájanou a osolenou brokolicou,ktorú paríme asi 10 minút,netreba,aby chytila moc "varenú" farbu.
- 5
Zemiaky po 20 minútach poobraciame,a dopečieme do mäkka.
- 6
Hotový pokrm podávame okamžite,ohrievaním stráca kvalitu.
- 2
môj muž môže na raňajky zemiaky..na obed grule..na večeru bandurky..a medzitým niečo zemákové..
mám motiváciu..:-)
zaujimava potravina urcite skusim
Samozrejme, žartujem, to len prvý moment bol mierne šokujúci. Vďaka tvojmu receptu som si konečne doplnila vedomosti. Vyskúšam tú quinou, vždy si lámem hlavu nad prílohou, tak skúsim rozšíriť repertoár. Ďakujem.