Foto: elekra
Snažím sa v týchto teplých dňoch variť šetrnejšie a čo najkratšie. Tak som spravila na jednom plechu kurča so zemiakmi pre manžela a ešte Zobraziť celý popisSnažím sa v týchto teplých dňoch variť šetrnejšie a čo najkratšie. Tak som spravila na jednom plechu kurča so zemiakmi pre manžela a ešte na panvičke som udusila pre seba karfiol. Uhorkový šalát sme mali spoločný. Kuracinu mám rada, nepotrebuje dlhý čas na prípravu a má toľko obmien.
porcie
príprava
na 200-175 °C
Postup
-
1
Vykostené kuracie stehienka umyjem, osuším a poukladám na pripravený pekáč. K nim nachystám nové zemiaky, ktoré poriadne pod tečúcou vodou vydrhnem, prekrojím na polovicu a reznou časťou položím na pekáč. Pod zemiaky dávam hrubozrnnú soľ. Mäso ochutím klasikou čiže soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, majoránka a mletá červená paprika. Polejem mojím obľúbeným slnečnicovým olejom Oliol a na kuracie stehienka dám po kúsku masla. Podlejem kvapkou vody, zakryjem alobalom a dám piecť do trúby na 200 stupňov asi tak na 70-80 minút. Teplotu neskôr znížim na 175 °C.
-
2
Kým sa zemiaky s mäsom pečú tak si na panvičke na troche oleja podusím najemno nakrájanú cibuľku do sklovita a nakrájam polovicu karfiolu na drobno.
-
3
Ochutím soľou a mletým čiernym korením, nechám s kvapkou vody podusiť. Nie na moc mäkko, mám radšej chrumkavú zeleninku. Odstavím na teplé miesto.
-
4
Dvadsať minút pred dopečením skontrolujem mäso,
-
5
obrátim ho
-
6
a dopečiem. Otočila som aj jeden zemiačik, aby ste videli ako vynikajúco vyzerá a tak isto aj vynikajúco chutí. Ale je určený pre môjho manžela...
-
7
A toto je moja porcia, kúsok upečeného kuracieho stehienka, podusený karfiol, posypaný zelenou petržlenovou vňaťkou (mám ju veľmi rada) a uhorkový šalát, ktorý nie je na obrázku.
Diskusia k receptu