Hráškový bulgur s červenou cibuľou

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 19. októbra 2016

Najlepšie recepty vznikajú náhodne a tento je jeden z nich. Hlad a suroviny, ktoré som mala v kuchyni, vytvorili svieže, chrumkavé a zdravé jedlo. Úžasné je aj bez koriandra, ale ak ho pridáte, určite neoľutujete.
http://www.patincatsomekitchen.com/bulgur

Suroviny

1 hrnček
1 ks
1 hrnček
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V menšom hrnčeku uvarte bulgur do mäkka.

  2. 2

    Cibuľu nakrájajte na tenké mesiačiky a opražte na miernom plameni na panvici.

  3. 3

    Pridajte na tenké plátky nakrájanú reďkovku, na menšie ružičky rozdrobenú brokolicu a duste pod pokrievkou do zmäknutia.

  4. 4

    Nakoniec pridajte uvarený bulgur, dochuťte soľou, korením a koriandrom a dobre premiešajte.

  5. 5

    Tenké mesiačiky cibuľe naukladajte navrch, nemiešajte, iba prikryte pokrievkou. Takto zostane cibuľka krásne chrumkavá.

  6. 6

    Podávajte čerstvé.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Bulgur milujem, odkedy som prvýkrát jedla Tabbouleh a tiež som ho zvykla pripravovať v čase sebestačného prísunu zeleniny v podobe paradajok, cukety, zeleru...(máme vlastnú záhradu). Akurát v pracovné dni vynechám cibuľu (do spoločnej kancelárie sa to nehodí), no cez víkend si ju doprajem - hlavne tú červenú. Musím uznať, že brokolica ma nenapadla. Ale opticky i chuťovo sa mi tam hodí.

Pridaj komentár k receptu: