Foto: monty469
Polievočka ako stvorená na dnešný sychravý deň :-)
tepelná úprava
Suroviny
1 ks stredná |
|
3 strúčiky |
|
1 kopcovitá PL (asi 30 g) nadrobno nakrájaný |
|
1 ks menšia |
|
1 ks čerstvá |
|
1-2 PL |
|
200 ml |
|
500 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
200-300 ml (alebo smotana) |
|
Postup
-
1
Najprv nakrájame na drobno tekvicu, cesnak, cibuľu, zázvor a chilli papričku.
-
2
V hrnci rozpálime olej s maslom, na ktorom orestujeme cibuľu, cesnak a zázvor. Po krátkom restovaní pridáme chilli, med a tekvicu a ešte chvíľu restujeme. Podlejeme vodou a varíme 20 minút.
-
3
Teraz pridáme kokosové mlieko a varíme do mäkka, asi 10 minút. V závere ochutíme soľou a korením.
-
4
Odstavíme a rozmixujeme. Keďže ja som podliala menším množstvom vody, polievka bola hustá, tak som ju zriedila a zároveň zjemnila mliekom. Krátko ešte povaríme a odstavíme. V závere ochutíme soľou a korením.
-
5
Horúci krém pomaličky chlípkame a vychutnávame si jeho lahodne sladkú, jemne pikantnú chuť :-)
@Popoluska340 tekvicu som varila aj so šupkou.
Vdaka;-) Aj u nas su oblubene take polievky
byť kokosove mlieko, ja mliečne výrobky znášam, môžem použiť, no ak tam má byť aj chuť kokosu, tak ho môžem posypať sušený ako ozdobu
Dakujem. Kokosove mlieko nemusi byt. Ja som mala nacate a potrebovala som ho minut tak slo do polievky a polievku to ozvlastnilo. Ale ako je napisane vyssie nemusi byt;-)