Hokkaido krém so zázvorom fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 18. septembra 2016
Hokkaido krém so zázvorom (fotorecept)
Foto: monty469

Polievočka ako stvorená na dnešný sychravý deň :-)

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks stredná
3 strúčiky
1 kopcovitá PL (asi 30 g) nadrobno nakrájaný
1 ks menšia
1 ks čerstvá
1-2 PL
200 ml
500 ml
podľa chuti
podľa chuti
1 PL
1 PL
200-300 ml (alebo smotana)




Postup

  1. 1

    Najprv nakrájame na drobno tekvicu, cesnak, cibuľu, zázvor a chilli papričku.

    Hokkaido krém so zázvorom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci rozpálime olej s maslom, na ktorom orestujeme cibuľu, cesnak a zázvor. Po krátkom restovaní pridáme chilli, med a tekvicu a ešte chvíľu restujeme. Podlejeme vodou a varíme 20 minút.

    Hokkaido krém so zázvorom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz pridáme kokosové mlieko a varíme do mäkka, asi 10 minút. V závere ochutíme soľou a korením.

    Hokkaido krém so zázvorom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Odstavíme a rozmixujeme. Keďže ja som podliala menším množstvom vody, polievka bola hustá, tak som ju zriedila a zároveň zjemnila mliekom. Krátko ešte povaríme a odstavíme. V závere ochutíme soľou a korením.

    Hokkaido krém so zázvorom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Horúci krém pomaličky chlípkame a vychutnávame si jeho lahodne sladkú, jemne pikantnú chuť :-)

    Hokkaido krém so zázvorom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jack
Takéto polievočky milujem.Dobre si navarila milá Monty,až slniečko zasvietilo.Aj ono zacítilo tú vôňu.Parádička.
chica114
Noo....další suprový receptík Montík :-D musí to chutit famozne urcite ju niekedy z mamkou vyskúšame :-) Foto krásne
haji
Máš krásné tekvice hokaido, ty jsi ale Mirurin, to víme! haha Udělám polévku i podle tebe, je to velká dobrota. Krásná práce, milá Monty! Přeji hezký zbytek neděle!!
siisa
Krásnu farebnú jesennú atmosféru si sem priniesla milá Monty :) vidím , že varíš podľa sezóny a tak to má byť. Polievka vyzerá chutne podľa ingrediencií čo si do nej dala. Skvelé :)
sracz
Tejto kombinácii. milá @monty469 sa zvykne hovoriť aj "zdravie bez lekára"! Jeden z mojich zemplínskych vážených priateľov, JUDr. Janko Belej, ma naučil s ďumbierom (zázvorom) robiť ešte aj domáce údené klobásy. Sú naozaj lahpodné a po takýchto necítim ani "ťažobu" na žalúdku!
popoluska340
Paradna polievocka,dneska kupim tekvicku a urobim.Je supana,alebo sa robi so supkou.Kokosove mlieko mam tak vyskusam.
zvoncek
polievka sa mi pozdáva, ja ďumbier veľmi často používam., len 1 otázka, musí to
byť kokosove mlieko, ja mliečne výrobky znášam, môžem použiť, no ak tam má byť aj chuť kokosu, tak ho môžem posypať sušený ako ozdobu
monty469
@Zvoncek (22.9.2016 22:05)

Dakujem. Kokosove mlieko nemusi byt. Ja som mala nacate a potrebovala som ho minut tak slo do polievky a polievku to ozvlastnilo. Ale ako je napisane vyssie nemusi byt;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia