Kuracie prsia so špargľou, rajčinami a broskyňami
Recept od Jamieho, ktorý sme si troška pozmenili. Výsledok je veľmi chutný.
Marinované srnčie rezne na Cabernet sauvignon
Dostala som srnčie stehno, ktoré som pokrájala na rezne a marinovala v páci zo zeleniny s...
Slaný ryžový nákyp
Je dobrý teplý aj studený, tento som robila so šunkou, ale veľmi dobrý je s údeným mäsom....
Šampiňónové rizoto s pórom
Recept je síce jednoduchý, ale rizotá zbožňujem. A práve šampiňónové rizoto s pórom však patrí...
Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravovala na drienkovom lekvári a bielom víne.
Rýchla rybka
Vacsinou sa spamatam, ze treba nieco navarit, az ked ma prepadne hlad, preto milujem...
Krémová zelerová polievka
Polievku môžeme pripravovať na toľko spôsobov, že rozhodnúť sa pre jednu z nich je občas problém....
Rýchly obedík
Tento obed robím ked sa mi velmi variť nechce alebo nie je čas ... je to...
Kurací vykostený stehenný rezeň v pivnom testíčku
Tento recept je moj najoblúbenejší z kuraciny.
Zapekané paradajkové rúrky s bryndzou
Cestoviny uvaríme do chrumkava. Vajíčka rozšľaháme so šľahačkovou smotanou, s polovičnou dávkou drvených paradajok,...
Ryžové rezance s krevetami podľa Evy Černej
Energická Eva Černá s nadšením pripravuje recept z ingrediencií, pred ktorými máme často rešpekt. S...
Špenátový prívarok s opraženou žemľou
Toto je klasika, ktorú mám stále rada, vlastne celá naša rodina, okrem manžela :)
Kuracie stehná na zemiakoch so šampiňónmi
Zatepľovanie domu a s tým súvisiace upratovacie práce, včerajšia operácia môjho psieho miláčika a starostlivosť...
Kastrólová roštenka
Tento recept je ako stvorený na výživu rodiny počas chatárskeho víkendu. Stačí mať k nemu dobrý...
Malinovo-ríbezľová marmeláda
Milujem džemy a podobne, a tohto roku sme mali veľmi veľmi veľa malín, pomaly každý...
Sedliacka kapusta
Táto kapusta sa začína variť od mäsa až potom kapusta. Kapustu kyslú používam v konzerve, ...
Pečené marinované morčacie stehná
Maso z moriaka bolo trochu starsie tak som sa rozhodla ho pred pecenim marinovat v jogurtovej marinade....
Bravčová panenka v lístkovom ceste s vínovou redukciou
Na tento recept som sa chystala už veľmi dlho, kým som nabrala odvahu vdaka výdatnému povzbudzovaniu...
Ryžové rezance s bravčovým mäsom, shitake hríbami a mrkvou
Shitake hríby zalejeme horúcou vodou a necháme ich v nej 15 minút, potom ich pokrájame na...
Guláš z rúry
Výborný hovädzí guláš varený pomaličky v rúre :-) Občas keď je málo času vystávať pri sporáku, ...
Polievka z červenej šošovice
Pokiaľ ste ju ešte neochutnali, tak je na to najvyšší čas. Skutočne stojí za to!...
Lečo so smotanou
Poviem pravdu, lečo s vajíčkom som jedla prvý krát, keď som mala asi 20 rokov....
Musaka z baklažánov
Umyté a olúpané baklažány nakrájame priečne alebo pozdĺžne na plátky.
Pivný guláš z hovädzích líčok
Hovädzie líčka umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a na masti...
Mrkvová polievka (diétna)
Tento recept som našla v dákom diétnom časopise, rýchla, hustá a sýta...
Pečené kuracie stehná so zemiakmi
Kuracie stehná s chrumkavou kožou a napoly rozrezanými zemiakmi.
Rýchla krkovička na pive
Vynikajúci obed či večera pre celú rodinu. Našu marinovanú krkovičku odporúčame podávať s chlebíkom, feferónkami...