Zelo, knedlo, rebro fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 26. februára 2012

Obľúbené jedlo u nás aj u našich susedov v Česku..Viem, že sa tu už podobné recepty nachádzajú, ale možno vás zaujme aj táto moja Zobraziť celý popisObľúbené jedlo u nás aj u našich susedov v Česku..Viem, že sa tu už podobné recepty nachádzajú, ale možno vás zaujme aj táto moja verzia..

4
porcie
120 minút
príprava
2X60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
pol malej hlávky
,podľa potreby
štipka
štipka
štipka
2 strúčiky
1 lyžica
2 lyžice
2 lyžice
100 g
100 g
100 g
1 ks
2 dl
2 dkg




Postup

  1. 1

    Bravčové rebrá som poriadne umyla a osušila..

    Zelo, knedlo, rebro (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu som dala lyžicu oleja a rebrá som z prudka opiekla z oboch strán..

    Zelo, knedlo, rebro (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom som ich osolila, okorenila, posypala červenou paprikou a pokrájaných cesnakom.Podliala vodou a dala do rúry na 2OO st. piekli sa hodinu.

    Zelo, knedlo, rebro (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokial sa piekli rebrá,urobila som si z mlieka, cukru a droždia kvások. Múky som preosiala a dala do misy.Pridala som vajce, soľ a vykysnutý kvások, vypracovala som polotuhé cesto, ktoré som posypala hladkou múkou, prežehnala a zakryla útierkou, aby vykysli.Po vykysnutí som ich rozdelila na 3 buchty a vyvarila nad parou na plátne každý po 20 min.ttoto som nefotila, lebo to už tu mám nafotené pri iných receptoch.Potom som pokrájala cibuľku, opražila na lyžici oleja, pridala cukor na skaramelizovanie.Pridala sompokrájanú červenú kapustu a lyžicu octu a dusila do mäkka.

    Zelo, knedlo, rebro (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rebierka krásne upečené do chrumkava..Pokrájala som uvarené knedlíkyl, pridala som pokrájané pečené rebierka a pridala som červenú kapustu. Dobrú chuť...

Diskusia k receptu

afataga
no uf, este ze som najedena :-) toto je jedno z mojich najoblubenejsich jedal, ja robim cibulu na masti a rebierka ja nemozem piect, lebo doma by mi to nejedli, lebo je tam kost :-) ale ja by som si dala
marijanka712
si ma dnes predbehla tiež som mala na pláne červenú kapustu knedlik a kačacie stehná, ale nejak sa už dvadni chripkovo cítim tak som od toho ťažkého jedla upustula, ale k tvojmu obedu by som sa rada dala pozvať - pekne ste si pochutili..... vynikajúci obedík
marianne69
@izabelka mne sa najviac pacia Tvoje porcie:-)moj muz by ta za ne velebil do siedmeho neba:-)teda,nie ze by som mu riadne nenalozila,ale vzdy sa mu tam snazim prepasovat viac zeleniny a vzdy to ofrfle:-DDD
helca103
rebrá robím podobne ale iba zo zemiakmi určite chutia aj s kapustou
cica2
aj u nás obľúbené jedlo, krásne a lákavo si všetko pripravila a aj to pivko k nemu, či koláčik, supér :-)
sona67
hotová lakota...uložené, milujem pečené rebierka
ainy
super, dávno som toto nevarila....napravím to
salinka
Na takyto obed by som sa dala lahko nahovorit, aj s tym kolacikom:-) Paráda.
bejgi
@izabella929 , fíha vy ste mali dnes kráľovský obedík a pivko určite nesmelo chýbať :)))
ola111
Obľúbené jedlo aj u nás,aj s tým pivkom:-)
salinka
Stalo by to za nedodrzanie postu! Potom by som dalsie dni "pritvrdila" na striedmosti:-)
havino
ci pána,ale to sú rebriská, nie rebrá,, ja také veru v Žiline nekúpim, ja v obchode už vídam len oholené rebierka veru,ale papkanica to je, to sa musí nechať
havino
@izabella929 , no ved to vidno, že to nie su obchodové, tam mäsiar tolko mäsa nenechá, kedysi roky dozadu, ale veľa rokov, sme mali známeho mäsiara, ten nám takéto odkladal a ta cena, až mi je smiešno to napísať po 5 korun za kilo
danielas
Ach jaj-oči jedia, samé dobré papaníčka,určite veľmi pochutilo.Veď je za tým aj kopec roboty. Ale zas výsledok stojí za to




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia