Foto: elysa
Takéto zemiačky robí moja svokra a- môj muž... Vo svokrinej rodine sa vraj robia odjakživa... Musia sa robiť len z prvých jarných zemiakov, u Zobraziť celý popisTakéto zemiačky robí moja svokra a- môj muž... Vo svokrinej rodine sa vraj robia odjakživa... Musia sa robiť len z prvých jarných zemiakov, u nás je to taká jarná večera dva-tri krát na jar.
porcie
príprava
Postup
-
1
Ako prvé očistíme cibuľu- nakrájame na mesiačiky. Cibuľu môžme použiť aj novú, ale vtedy sa restuje nekonečne dlho, preto dávame starú- jesennú.
-
2
Tu už nakrájané celé kilo, tu ešte pomáham... Rozpálime platničku, na platničku dáme veľký hrniec, do neho masť. Masť podľa potreby- primerane, ak počas restovania cibuľe bude málo, tak pridáme.
-
3
Cibuľu dáme restovať na masť.
-
4
Až teraz začneme čistiť zemiaky, najlepšie sú také drobnejšie... Očistené zemiaky dáme variť do posolenej vody, zemiaky varíme v celku. Počas čistenia dozeráme na cibuľu, tá sa musí pomaly restovať.
-
5
A takto vyzerá cibuľa, keď dávame variť zemiaky...
-
6
Dozeráme na cibuľu aj na zemiaky, cibuľa sa robí dlho, ale tá chuť stojí za to... Tu už miešame častejšie...
-
7
Uvarené zemiaky zlejeme.
-
8
Takto vyzerá restovaná cibuľa, trvá to dlhšie preto, lebo jej je veľa, ale v konečnom stave jej až tak veľa nebude...
-
9
Na taniere podelíme zemiaky, ak sú väčšie, tak ich popučíme vidličkou, pomastíme trochou masti spod cibule, jemne posolíme, na vrch dáme restovanú cibuľu. U nás doma toto obyčajné jedlo patrí medzi také sezónne topky...
-
10
Prišla som o 10 minút skôr domov, ako manžel, začala som čistiť cibuľu, ale štafetu prebral on, pomohla som ešte očistiť zemiačky a potom som čakala na túto dobrotu...
môj muž to robí takto:
nové-mladé-menšie zemiačky varí v šupke...cibuľu-dáva menej podusí na masti a pridá trocha červenej papriky-poleje zemiačky-v šupke-nečistí...akurát ich prekrojí-ak nie sú úplne maličké...takže-podobné jedlo..chutné..:-)
Veru skvelé, nové zemiaky na všetky spôsoby sú
Obyčajné jedlá sú najchutnejšie...