Foto: elysa
Fánky podľa starého, ale dobrého a rýchleho receptu...
príprava
Postup
-
1
Do misy dáme preosiatu múku, soľ, kryštálový cukor a sódu bicarbónu, všetko spolu premiešame. Pridáme vajcia, rozdrobený tvaroh a začneme miesiť, podľa potreby prilievame vlažné mlieko. Vymiesime hladké a nelepivé cesto.
-
2
Na pomúčenej doske rozvaľkáme na cca 1 cm.
-
3
Rádielkom vyrežeme šikmo pásiky.
-
4
A režeme pásiky aj opačným smerom, a samozrejme do stredu vyrežeme dieru.
-
5
Na panvicu dáme rozohriať olej, pripravíme misku s práškovým a vanilkovým cukrom, ja aj misku s kuchynskými utierkami. Na horúci olej dáme smažiť fánky najskôr z jednej strany do zlatova,
-
6
potom z druhej strany.
-
7
Vyberieme na misku s kuchynskou utierkou.
-
8
Po chvíli ich obalíme v pripravenej zmesy cukrov.
-
9
Ukladáme na misu. Najchutnejšie sú čerstvo vysmažené s pohárom mlieka.
Diskusia k receptu