Foto: dvorka
Milujem vyprážaný syr, ale hľadám ľahšie alternatívy. Mám ďalšiu, ktorá je chuťovo výborná a aj na pohľad lákavá.
1
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
8-10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na nahriatej panvici bez tuku som si najskôr opiekla z jednej strany plátok nie na tenko nakrájanej šunky. Po obrátení som na ňu uložila kôpky nastrúhaného syra. Mala som 45%-tný Eidam. Zakryla som pokrievkou a na najmenšom ohreve som pomaly piekla.
-
2
Keď syr trošku zmäkol a "prilepil" sa k šunke, obrátila som ho a opekala už nie pod pokrievkou až kým chytil peknú zlatú farbu. Stále na najmenšom ohreve, aby sa nespálil. Príloha podľa chuti. Či už kopec šalátu, zemiaky, alebo len tak, s chlebom.
Tak to je už vyprážaná šunka so syrom. :-)
syr som otočila a na úplne najmenšom plyne som pomaly opekala a ostal pekne tuhý, ale vláčny. Možno to je aj syrom, neviem. Mala som ak som písala, Eidam 45 %-tný.
Je to o štěstí, některý sýr je katastrofa, přiznám se, že neotáčím, bo jsem "posera". A může mít klidně 45%, chová se nevyspytatelně. Prostě jsi šikulka!
Tiež tak vyprážame,ešte natriem syr jemne horčicou a pripepim šunku,potom trojobal.
@dvorka tvoj recept sa mi páči,vyskúšam :-o