Pečený syr
Pečený syr

Pečený syr na šunke

dvorka - fotkadvorka, 20. júna 2018
Pečený syr na šunke
Foto: dvorka

Milujem vyprážaný syr, ale hľadám ľahšie alternatívy. Mám ďalšiu, ktorá je chuťovo výborná a aj na pohľad lákavá.

1
porcia
5 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

25 g (plátok)
70 g (nastrúhaný)




Postup

  1. 1

    Na nahriatej panvici bez tuku som si najskôr opiekla z jednej strany plátok nie na tenko nakrájanej šunky. Po obrátení som na ňu uložila kôpky nastrúhaného syra. Mala som 45%-tný Eidam. Zakryla som pokrievkou a na najmenšom ohreve som pomaly piekla.

    Pečený syr na šunke - obrázok 1
  2. 2

    Keď syr trošku zmäkol a "prilepil" sa k šunke, obrátila som ho a opekala už nie pod pokrievkou až kým chytil peknú zlatú farbu. Stále na najmenšom ohreve, aby sa nespálil. Príloha podľa chuti. Či už kopec šalátu, zemiaky, alebo len tak, s chlebom.

    Pečený syr na šunke - obrázok 2

Diskusia k receptu

olinecka
Ja tiež vyprážam syr so šunkou,ale syr dávam do stredu medzi plátky a obalím v trojobale.
1x 45678
motyka
Rozmýšľam, rozmýšľam, recept sa mi páči, aj vyzerá výborne. Len uvažujem - Dvorka - keď to otočíš, tak sa ten syr neprilepí? neroztečie? Tvoj vyzerá super.
1x haji
dvorka
@Motyka (21.6.2018 16:55)

syr som otočila a na úplne najmenšom plyne som pomaly opekala a ostal pekne tuhý, ale vláčny. Možno to je aj syrom, neviem. Mala som ak som písala, Eidam 45 %-tný.
1x motyka
haji
@Dvorka (21.6.2018 20:07)
Je to o štěstí, některý sýr je katastrofa, přiznám se, že neotáčím, bo jsem "posera". A může mít klidně 45%, chová se nevyspytatelně. Prostě jsi šikulka!
1x motyka
motyka
Dvorka - díky, vyskúšam určite. Veď aj keby ?! však sa až tak veľa nestane. Zjem ho aj tak. Ale recept by bol dobrý aj pre mladých, keď prídu domov. Tak aspoň vyskúšam predom. Díky.
45678
@Olinecka (21.6.2018 06:14)

Tiež tak vyprážame,ešte natriem syr jemne horčicou a pripepim šunku,potom trojobal.
@dvorka tvoj recept sa mi páči,vyskúšam :-o
ivan14
Sýr je bohužel opravdu nevyzpytatelný. Když dělám klasický smažený sýr, někdy je bez problémů, někdy se - přestože ho obaluji dvakrát - rozteče tak, že ho honím po celé pánvi. Ale dostal jsem k vánocům šunku, tak zkusím tenhle recept.