Živánska pochúťka
Uvarené zemiaky v šupe nakrájame, opečieme na oleji, dochutíme soľou a nasekaným rozmarínom.
Gulášik z diviačika
Dostali sme skvelé mäsko, tak som sa rozhodla na prianie mojho milého spraviť z neho gulášik....
Arabská špecialita - mahshi
Plnené cukety a hroznové listy. Je to môj prvý recept na vareche a dúfam sa vám to...
Kuracie mäso v lístkovom ceste
kuracie prsia umyjeme usušíme a nakrájame na malé kocečky pomiešame s grilovacím korením a kari korením. Rozpálime...
Losos so špargľou a maslovými zemiačikmi
Filety z lososa, ci uz cerstve alebo mrazene , nasolime, povapkame olejom, citronom,...
Minišišky
Sestra mi poslala link na bombastické minišišky hotové za 30 minút. Tak som hneď aj vyskúšala...
Květák zapečený v sýrovém bešamelu
Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě povaříme do poloměkka. Rozložíme ho do zapékacích misek,...
Čvachtavé halušky
Moja starká skoro ovdovela a keďže mala veľkú záhradu a hospodárstvo, chodil jej pomáhať nádenník z...
Rybie filety s kôprovou omáčkou
Pred niekoľkými rokmi sa mi dostala do rúk jedna "severská" kuchárska kniha ktorú som so záujmom...
Ovocné zapekané kuracie prsia
Umyté, vyklepané kuracie rezne osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán....
Hovädzia roštenka s ryžou a pečenými zemiakmi
Hovädzie často nerobíme, ale keď už, tak si to vychutnáme.
Tatarčané bryndzové pirohy
Z múky, vajec a vody pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme a narežeme na štvorce (približne 5 x...
Pstruh dúhový opekaný na masle so sušenými paradajkami
Pstruha dúhového sme si zamilovali, lebo chutí podľa nás (rodinka), ešte lepšie ako losos a...
Banánové lievance
Fantastické, rýchle a ľahko zapamätateľné. Banány máme doma po ruke vždy, tak šup šup do...
Pizza na 3 krát
Vyskúšala som už viac receptov na cesto na domácu pizzu, ale tento sa mi osvedčil najviac....
Tuniakové špagety
Tento recept ma naučil kamarát a ja som sa do tohto jedla tak zamilovala, že si...
Poľský Bigos
Kapustu prepláchneme, aby nebola veľmi kyslá a dáme ju variť do vody. Pridáme opraženú cibuľu,...
Karfiolová India
V poslednej dobe ma oslovila indická, thajská, ázijská kuchyňa... a tak skúšam. Vymýšľam...
Šalát s lososom a horčicovým dresingom
Dresing na tento recept predávajú aj v Ikei, ale domáci je predsa len domáci...
Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom
Sezóna v záhrade ešte nekonči. Takže stále mám kopu paradajok, papriky a aj cukety...
Medailónky z panenky so zeleným korením a šalviou
Mali sme netradične cez týždeň panenku. Je to taká rýchlovka, veľmi chutná. Inšpirovala som...
Džatky
Tak pri tomto jedle sme sa s bratom furt pobili. Jedli sme to z jednej misy a...
Zemiakovo-hráškové pyré s karamelizovanými kuriatkami
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na menšie kocky a dáme variť (do vody pridáme soľ)...
Kurací perkelt
Jedno z našich obľúbených netureckých jedál :-) Niekto to volá paprikáš a niekto perkelt a to dokonca aj tu v Maďarsku. Stačí k nemu vybrať už len prílohu a skvelý obed je na stole....
Pikantné zelené fazuľkové struky s paradajkami
Pôvodný recept pochádza z Grécka, máličko som ho upravila a prispôsobila chuti mojich stravníkov. Ide...
Bolonské placky
Po príprave bolonskej zmesi na špagety sme sa rozhodli pripraviť plnené placky... je to výborná kombinácia,...
Môj najobľúbenejší vyprážaný karfiol
Veľmi jednoduchá príprava karfiolu, ktorá uchová celú chuť tejto zeleniny. Ja karfiol už roky vyprážam...