Karfiolová nátierka

alexola - fotkaalexola, 7. júna 2011
Karfiolová nátierka
Foto: alexola

Keďže počas pracovných dní varím len pre seba, celú hlávku karfiolu využijem v rôznych jedlách. Momentálne je v zeleninovej polievke a v jedle, ktoré Zobraziť celý popisKeďže počas pracovných dní varím len pre seba, celú hlávku karfiolu využijem v rôznych jedlách. Momentálne je v zeleninovej polievke a v jedle, ktoré som jedávala počas stredoškolských čias u babky a ktoré vám teraz ponúkam. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, možno sa sem ani príliš nehodí, ale naopak niekoho možno inšpiruje... Doteraz som k takto pripravenému karfiolu robila varené zemiaky, no dnes pri čakaní na ich dovarenie ma napadlo aj toto použitie:

2 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
1 ks v črievku
3 PL
  podľa chuti




Postup

  1. 1

    Karfiol uvaríme alebo uparíme do mäkka, ak sme varili, zlejeme vodu. Mäkký karfiol premiešame vidličkou, čím sa z neho vytvorí (skoro)kaša s kúskami karfiolových ružičiek. Pridáme tavený syr a kyslú smotanu, ochutíme soľou a mletou červenou paprikou, prípadne bylinkami podľa vlastného výberu. Množstvo a použité suroviny si samozrejme môžte upraviť podľa seba. Ja som si nátierku servírovala na cibuľový chlieb spolu s čerstvými bylinkami a rajčinami.

    Karfiolová nátierka - obrázok 1

Diskusia k receptu

evusik
u nás je momentálne karfiol varený - pečený pretože ten môj je hrozne karfiolový... takýto recept nepoznám a určite vyskúšam :-)
dublinka
mňammm, dobrý nápad!! cibuľový chlebík milujem, tak prečo nie aj s karfiolom...
elka100
mohla by som zameniť smotanu za nízkotučný biely jogurt???
alexola
Som rada, že moje obavy z nevhodnosti zverejnenia tohto receptu boli neopodstatnené.... :) Takto pripravený karfiol bol dnes výborný na obed s varenými novými zemiakmi. @elka100 ešte som neskúšala, ale keby nemám kyslú smotanu, určite by som použila aj jogurt. Pri príprave treba "koštovať" a orientovať sa podľa vlastnej chuti a očakávanej cieľovej konzistencie.. Dobrú chuť všetkým! :)
sylvinka
Dobrých nátierok nie je nikdy dosť a táto vyzerá byť prudko jedlá
cica2
krásne foto a takúto nátierku som ešte nerobila, musí byť výborná, lebo zbožňujem karfiol :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia