Foto: danculka
Pre svoju potrebu urobíme len z krupov a nedávame do čriev,ale do sáčkov a mrazíme a potom používam ,ako polotovar,,,
120 minút
príprava
príprava
Suroviny
2000 g ,plúca,. pečeň,slezina |
|
300 g |
|
2000 g |
|
500 g |
|
1000 g ,mäsko prerastané/odrezky/ |
|
300 g zapečená |
|
podľa svojej chuti ,korenie čierne,majorán,ml.zázvor |
|
500 g varené |
|
1hlávka |
|
Postup
-
1
Mäso.kože sa dájú variť ,do mäkka,krupy sa potom uvaria vo vode z mäsa a koží, nechajú sa chladiť,zatial na bravčovej masti upražíme cibuľu a potom všetko pomelieme do krupov,cibuľu upražemú,mäso uvarené,kože a upraženú krv pomelieme do jemna a pridáme podľa svojej chuti soľ, korenie,majorán,ml.zázvor ,pretlačený cesnak a všetko ručne premiešame viackrát...vychladenú pobalíme do sáčkov a dáme do mrazničky,ja som dnes vybrala a upiekla,podávala som so zemiakmi a čalamádou....dobrú chuť...
Mňam, robíš chute. @evicka63 , a ty si žiarčanka??