
Pomaly dusené hovädzie lýtko
Mama mojej kamarátky z mladosti zvykla často dusiť hovädzie predné s mrkvou a hráškom v rúre...

Plnená paprika za studena
Papriky vydlabeme, zbavíme semiačok, poumývame aj z vnútra a necháme oschnúť.

Šalát z čerstvého špenátu
Konečne niečo v záhrade narástlo a blato preschlo. Špenátové lístky už lákajú, tiež reďkovky a...

Pikantné dolné kuracie stehná
Nedávno som kúpila v obchodnom reťazci farmárske dolné kuracie nohy. Boli žltučké a bacuľaté, krajšie...

Jelenie stehno s višňami
Mäso dobre prešpikujeme slaninou a marinujeme 24 hodín v oleji s octom, borievkami a soľou. Na...

Kuracie prsia v omáčke z čerstvých paradajok
Cibuľu nakrájanú na kocky orestujeme spolu s nasekaným cesnakom na oleji. Pridáme kr. cukor a všetko...

Bravčová plnená sekaná
Toto jedlo je bombastické a na plnenie sa dajú použiť rôzne suroviny, syr, klobása, ...

Otcov džuveč
Plním sľub, ktorý som dala nbertovi a to, že sem hodím asi jeho najväčšiu srdcovku...

Cestoviny s medvedím cesnakom
Keď sa bližšie pozriete na to, čo medvedí cesnak obsahuje, môže sa Vám to na...

Pečené kurča s ryžou za 18 minút
Vy spokojne spíte, dokonca ste sa ešte ani nestihli otočiť na druhý bok. Medzi Slovenskom...

Pikantný dusený mangold
Kúpila som pekný mangold zo zvedavosti, ešte som ho nerobila, vraj je podobný špenátu, ...

Plnená paprika zapekaná
Tento recept mám od rodinnej známej, ktorá bola šéfka studenej kuchyne, ale je stopercentnou kuchárkou...

Soté z panenky à la Picúr
Primáš kapely Cigánski Diabli Štefan „Picúr“ Banyák pripraví soté z panenky.

Guláš s knedľou
Recepty su v kazdej rodine "original" pre nich, ja sa podelim s mojim.

Kysnutá haruľa v pekáči
Listovala som v Medzinárodnej kuchárke a našla som tento recept. Pravdaže, recept na haruľu poznám,...

Žemľová knedľa
prvý krát som niečo také robila a veru nie posledný :) ..... veľmi dobrééé odporúčam...

Detská krupicová kaša z mikrovlnky
Veľmi rýchla večera pre naše malé ratolesti... Recept som našla na internete a kašu už pripravujem len...

Domáci králik à la Pčoch na divoko
V dobrom kolektíve, hlavne vojenskom, vznikajú priateľstvá, tie pravé, na celý život! V...

Cuketové lasagne
V tomto recepte nahrádzam lasagne cuketami, najlepšie je využiť ešte mladé cuketky...

Srnčie stehno montagna
Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich očistíme a rukami popučíme tak, aby ostali väčšie...

Encián v olivovom oleji
... pred niekoľkými rokmi som našiel inšpiráciu na internete a od vtedy chceme už len takto...

Špekáčiky s fazuľou na čiernom pive
Potrebovala som rýchlo a veľa navariť, aby som zasýtila väčší počet chlapov. Tak som vytiahla...

Mäsové guľky so zeleninou a cestovinami - parný hrniec
Parní hrnec mám už skoro rok a stále k sobě nemůžeme najít cestu, rozhodla jsem se...

Zapekané morčacie prsia podľa Alčinky
Mäso si umyjeme, osušíme, nasolíme, zľahka okoreníme. Uložíme do pekáčika. Créme Fraiche rozrobíme s mliekom, aby vznikla...

Praženica, ktorou odmeňujem...
Dnes je posledný deň mája, mesiaca lásky, no ... but love continues! K prezentácii...

Kapustové langoše
Je to jedlo môjho detstva, ktoré nám pripravovala moja mama :-) Pochádza ale ešte od mojej prababky z Maďarska, ktorá svojim vnúčatám piekla langoše plnené sčasti na sladko domácim slivkovým lekvárom a sčasti zasa na slano dusenou kapustou....

Tagliatelle Contadina
Tieto cestoviny boli veľmi obľúbené v talianskej reštaurácii, kde som pracovala. Kvôli času som recept...

Bravčová krkovička na ostro
Poznáte ten pocit, keď dostanete chuť na mäsko a musíte ho okamžite mať? Tak toto sa...

Penne so špenátom a s cherry paradajkami
Rýchle, variabilné a chutné jedlo, ktoré zasýti tak akurát...

Špenátové špagety
Mám velký problém. Tak si sedím u televize a najednou se objeví něco k jídlu, ...