Praženica z hríbov sináľov-modrákov fotorecept
Foto: zuzanka1367
Dostala som za 2 kartóny hríbov u nás zvaných sináľov, inde modrákov... Pre mňa je to chuťove kráľ hríbov, veľkú, zdravú časť sme pokrájali Zobraziť celý popisDostala som za 2 kartóny hríbov u nás zvaných sináľov, inde modrákov... Pre mňa je to chuťove kráľ hríbov, veľkú, zdravú časť sme pokrájali na sušenie a z mäsitých hlavičiek chutnú praženicu.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nazbieraná lesná úroda...
-
2
väčšie a mäsitejšie hlavičky očistíme a nakrájame na kocky. Môj svokor ma učil pražiť hríby na suchej panvici, kým sa voda neodparí. Opražené hríby preložím bokom...Pripravíme si vajcia a štamprlík smotany...
-
3
Na masle opražíme cibuľu, pridáme rascu a na opraženú cibuľu posypeme trochu štipľavej papriky...pridáme hríby.
-
4
Vajcia rozšľaháme so smotanou, osolíme, okoreníme a prilejeme do hríbov,
-
5
už len urobíme praženicu, každý podľa toho akú hustú má rád...
su vyrazne aromaticke, ale koli farbe ich nasi nechceli v jedle vidiet, tak sme ich susili, ususene mleli na prasok a ten sa daval do jedenia, stacilo uplne malicko, maju uzasnu vonu :-)
ale pozor nepomýliť s tymto: www.nahuby.sk/atlas-hub/Boletus-satanas/hrib-satansky...
vyborne si navarila