Africké kura fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 6. marca 2017
Africké kura (fotorecept)
Foto: gordonko

...No čo, poznám kuchárku, ktorá prišla s týmto receptom... Robili to u nich v kuchyni (recept dones šéf) a vraj to bolo dobré... Tak sme to vyskúšali... Ozaj, prečo Africké kura, keď sú tam kuracie krídla??? Dnes pečieme, ale dá sa to aj grilovať.

30 minút
príprava
120 minút
na 190 °C

Suroviny

2 bal
1 zväzok
1 l
1 KL
2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebné suroviny - druhé balenie krídelok nevidno.

    Africké kura (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracím krídlam odrežeme končeky.

    Africké kura (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistíme a nastrúhame zázvor - tu je ukážka, koľko ho asi treba.

    Africké kura (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mladú cibuľku si nakrájame na kolieska.

    Africké kura (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nastrúhaný zázvor zalejeme asi pol litrom pomarančového džúsu.

    Africké kura (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme nakrájanú cibuľku.

    Africké kura (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme 1 kávovú lyžičku čierneho korenia.

    Africké kura (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A 2 kávové lyžičky Podravky, premiešame.

    Africké kura (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Naukladáme kuracie krídelká.

    Africké kura (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zalejeme zvyškom džúsu a dáme do chladničky na 12-24 hodín.

    Africké kura (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Po... Kuracie krídelka poukladáme do pekáča vnútornou stranou hore, pridáme ,,majčinu", a na hodinku šup s tým do rúry na cca 190 °C.

    Africké kura (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Po hodinke vyberieme z rúry, pootáčame kuracie krídla a zasa na hodinku dáme do rúry - potrebujeme ten džús vypariť.

    Africké kura (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    A ďalšia hodinka je preč a my máme hotovo... Stačí servírovať, zjesť a potom vylizovať šťavu, je mňamková.

    Africké kura (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    DOBRÚ CHUŤ

    Africké kura (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

radost
@Gordonko
si neúnavný nezmar..ten plný pekáč ste nemohli zjesť..môžem prísť zajtra...či radšej hneď..??
torticka
Gordonko, tak by som si dala tvoje kridelka, az hrôza. Mas skvele recepty. Ahoj.
gordonko
@Radost (6.3.2017 17:49)

poznáš to ,,kto zaváha nežerie ,, ja by som vyrazil radšej hneď , lebo toho veru veľa neostalo


radost
@Gordonko (6.3.2017 20:20)

ooo..beriem aj muža-chlebík donesiem-on miluje-krem mňa-vytierať chlebíkom šťavu-a tej vidím veru dosť..
budeme on i ja vítaní hosť..??
metly už v očakávaní štartu v kúte sú netrpezlivé..:-)
gordonko
@Ziegelfeld1968 , @staflik .... ak ste si prečítali úvod receptu ,tak ste si mohli povšimnúť , že recept nieje môj , iba som bol zvedavý ako to chutí a preto sme to urobili tak ako to robili v onej prevádzke , recept som nepridal ako svoj , mam dosť svojich receptov a tak si nemusím pripisovať cudzie zásluhy, no pod vašimi ,,nikmi ,, nieje pridané vôbec nič a tak sa mi natiská otázka - čo robíte na vareche ????
....... iba dusno.
kakao
@Gordonko (6.3.2017 20:35)

Keď pridávaš recept na Varechu, musíš počítať nielen s pochvalou, ale aj kritikou. Mňa napríklad kombinácia surovín vôbec neoslovila. Kde je v pravidlách Varechy napísané, že je dovolené iba pochlebovať a kritika je zakázaná, resp. že ju môže vyjadriť iba užívateľ, ktorý pridal recept?
gordonko
@Kakao (6.3.2017 20:43)

vôbec neodmietam kritiku , každý môže vyjadriť svoj názor , napríklad Ty , neoslovila Ťa kombinácia surovin - v poriadku - ale Ty tu nenisi sám je tu kopa iných ludí ,ktorý majú na to iný názor.
Ja ked som počul čo to robili a chlebom potom vytierali šťavu som bol zvedavý ako to chutí a čo je pre mňa podstatné je to ,že to chutilo aj mne. To že som zdokumentoval tento recept nikoho nenútí ,aby ho robil , alebo jedol,
Ziegelfeld1968 napísal ,že je to zasa jeden z mojich experimentov - ja nemám nič proti tomu čo napísal ,len som uviedol ,že to nieje môj recpt .... a to že experimentujem to je pravda - keby že ludia robia iba overené jedla tak by sme ešte dnes jedli jáhlovú kašu
gordonko
@Staflik (6.3.2017 20:49)

asi máš pravdu - neviem , počkám si ked ma to Ty naučíš ,ved Ty vieš všetko.
..... a krídelka , ano na fotke to vyzerá horšie ako to v skutočnosti bolo
mijaita
Proti pomeranci se zazvorem nic nemam.Naopak
IAle co tam dela ta podravka? Alespon tu bys tam nemel sypat. Jen tim pokazis krasnou chut pomerance , zazvoru a masove stavy
stanci11
toto je riadne zaujímavé.,,, vyskúšam to v menšom :) @Mijaita , čo použiť teda miesto podravky? maggi? ja nemám doma ani jedno, ani druhé, úprimne povedané...
a @Gordonko , ja by som sa nerozčuľovala nad virtuálnymi rýpačmi...čo si budeš deň kaziť :)
gordonko
@Mijaita (7.3.2017 02:36)

Ďakujem za komentár ,ale budem sa opakovať , nevaril som to ja , iba som to chcel ochutnať ako to varili inde a zdokumentoval som to.
Bolo mi jasné ,že tu na vareche sú odporcovia vegety , podravky atd.
Nikomu predsa nebránim nahradiť alebo dochutiť si to niečim iným.
ziegelfeld1968
@Gordonko (6.3.2017 20:35)
Ja osobne nemám záujem tu robiť "dusno", no niektoré tvoje recepty radšej nekomentujem.Zareagoval som len preto že vyvárať nejaké mäso v litri džúsu , uvádzať recept pod názvom africké kurča a dochucovať to vegetou tak to je už sila. Gordonko, ty si tie krídielka nepiekol, ale varil. A pretože už poznám "kombinácie" tvojich receptov, myslím si, že tento recept si si vymyslel sám. A ešte k tvojmu výrazu jáhla. Nie som šovinista, ale pokiaľ funguješ na slovenskom portáli, tak aspoň podaj slovenský význam tohto slova. Ja čítam bez problémov české knihy, ale pretože niektoré názvy rastlín, živočíchov,poľnohospodárskych komodít sa navzájom od seba líšia, mohol by si používať aj slovenský význam. Nakoniec v českom časopise Pošli recept, bol v minulosti uvádzaný aj česko-slovenský slovník ingridencií.

2010
@Ziegelfeld1968 (6.3.2017 17:29)
Africky expert @Ziegefield1968 , neviem ci si dakedy vyliezol zo svojho obyvackoveho komfortu tym smerom do afriky, ale keby si tam zil tak by si nepisal take kraviny.
V najvacsej diere dakde v dzungli sa bezne predavaju a pouzivaju glutamatove ochudzovadla!
Nehovorim ze tento recept je daaky master chef, ale normalny preklad exotickeho receptu do slovenciny ako vacsina zahranicnych na tejto stranke.
PS: Mam odzite 4 roky v zapadnej afrike

perla61
Gordonko, kľud! Ja síce recepty nepridávam,som však varecháčka čo vyskúša skoro všetko čo sa mi zdá aspoň trochu jedlé a tieto Tvoje,alebo priateľkine krídelká mi pripadajú fakt tuho jedlé a moja polovička ich miluje tuším viac ako mňa.Takže hneď ako sa bude dať vonku grilovať,tak určite budú.
violetacamorova
Vieš Gordonko najzaujímavejšie na tých "zdravých kritikoch" a aj nevychovaných ľuďoch, ktorí jednu slušnú pani pod nick radosť ktorá aj radosť na tejto strane rozdáva stále je, že oni na rozdiel od teba nepridali ani jeden chutný recept. A varecháčku radosť, ktorú tu poznáme viacerí viac rokov ide nazývať tú na tej metle. To nie je žiadna ukážka zdravej kritiky, ale iba ľudskej úbohosti, ale na tejto stránke je to normálne..... Toto bola a je stránka o varení pre slušných ľudí.

Po tvorení receptu ma napadlo, že by stál za vyskúšanie....
rela
Koľko ľudí, toľko chutí. @gordonkovi a jeho spolustolovníkom chutilo - takže nie je čo riešiť ...
Vegeta (podravka) je také isté ochucovadlo ako worčester, maggi, rôzne exotické koreninové zmesi ale ich používanie tu nikdo hystericky nezatracuje. Tak načo vždy tak agresívne riešite Vegetu :-(
relaxx1
mňa síce recept neoslovil ale oceňujem snahu muža navariť si a nečajať, že mu niekto navarí skôr než umrie od hladu. zato máš u mňa obidva palce hore.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha