Foto: gordonko
...No čo, poznám kuchárku, ktorá prišla s týmto receptom... Robili to u nich v kuchyni (recept dones šéf) a vraj to bolo dobré... Zobraziť celý popis...No čo, poznám kuchárku, ktorá prišla s týmto receptom... Robili to u nich v kuchyni (recept dones šéf) a vraj to bolo dobré... Tak sme to vyskúšali... Ozaj, prečo Africké kura, keď sú tam kuracie krídla??? Dnes pečieme, ale dá sa to aj grilovať.
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Potrebné suroviny - druhé balenie krídelok nevidno.
-
2
Kuracím krídlam odrežeme končeky.
-
3
Očistíme a nastrúhame zázvor - tu je ukážka, koľko ho asi treba.
-
4
Mladú cibuľku si nakrájame na kolieska.
-
5
Nastrúhaný zázvor zalejeme asi pol litrom pomarančového džúsu.
-
6
Pridáme nakrájanú cibuľku.
-
7
Pridáme 1 kávovú lyžičku čierneho korenia.
-
8
A 2 kávové lyžičky Podravky, premiešame.
-
9
Naukladáme kuracie krídelká.
-
10
Zalejeme zvyškom džúsu a dáme do chladničky na 12-24 hodín.
-
11
Po... Kuracie krídelka poukladáme do pekáča vnútornou stranou hore, pridáme ,,majčinu", a na hodinku šup s tým do rúry na cca 190 °C.
-
12
Po hodinke vyberieme z rúry, pootáčame kuracie krídla a zasa na hodinku dáme do rúry - potrebujeme ten džús vypariť.
-
13
A ďalšia hodinka je preč a my máme hotovo... Stačí servírovať, zjesť a potom vylizovať šťavu, je mňamková.
-
14
DOBRÚ CHUŤ
si neúnavný nezmar..ten plný pekáč ste nemohli zjesť..môžem prísť zajtra...či radšej hneď..??
poznáš to ,,kto zaváha nežerie ,, ja by som vyrazil radšej hneď , lebo toho veru veľa neostalo
ooo..beriem aj muža-chlebík donesiem-on miluje-krem mňa-vytierať chlebíkom šťavu-a tej vidím veru dosť..
budeme on i ja vítaní hosť..??
metly už v očakávaní štartu v kúte sú netrpezlivé..:-)
....... iba dusno.
štartuj metlu , ber si sveter
ešte stále chladný večer
dve porcie ešte mám
aj hranolky nachystám.
Keď pridávaš recept na Varechu, musíš počítať nielen s pochvalou, ale aj kritikou. Mňa napríklad kombinácia surovín vôbec neoslovila. Kde je v pravidlách Varechy napísané, že je dovolené iba pochlebovať a kritika je zakázaná, resp. že ju môže vyjadriť iba užívateľ, ktorý pridal recept?
Keby si sa vyznal v kuchyni, vedel by si recept upraviť, veď sa pozri na ten pekáč, ktorý si pridal do diskusie, chúďatká krídelká ti akosi zhoreli. Ale nevadí, @Rados ť už sedí na metle...
vôbec neodmietam kritiku , každý môže vyjadriť svoj názor , napríklad Ty , neoslovila Ťa kombinácia surovin - v poriadku - ale Ty tu nenisi sám je tu kopa iných ludí ,ktorý majú na to iný názor.
Ja ked som počul čo to robili a chlebom potom vytierali šťavu som bol zvedavý ako to chutí a čo je pre mňa podstatné je to ,že to chutilo aj mne. To že som zdokumentoval tento recept nikoho nenútí ,aby ho robil , alebo jedol,
Ziegelfeld1968 napísal ,že je to zasa jeden z mojich experimentov - ja nemám nič proti tomu čo napísal ,len som uviedol ,že to nieje môj recpt .... a to že experimentujem to je pravda - keby že ludia robia iba overené jedla tak by sme ešte dnes jedli jáhlovú kašu
asi máš pravdu - neviem , počkám si ked ma to Ty naučíš ,ved Ty vieš všetko.
..... a krídelka , ano na fotke to vyzerá horšie ako to v skutočnosti bolo
IAle co tam dela ta podravka? Alespon tu bys tam nemel sypat. Jen tim pokazis krasnou chut pomerance , zazvoru a masove stavy
www.africanbites.com/chicken-stew-african-style/...
a @Gordonko , ja by som sa nerozčuľovala nad virtuálnymi rýpačmi...čo si budeš deň kaziť :)
Nič si z toho nerob, len pekne var ďalej, kým chutí tej na metle, dobre je.
Ďakujem za komentár ,ale budem sa opakovať , nevaril som to ja , iba som to chcel ochutnať ako to varili inde a zdokumentoval som to.
Bolo mi jasné ,že tu na vareche sú odporcovia vegety , podravky atd.
Nikomu predsa nebránim nahradiť alebo dochutiť si to niečim iným.
Ďakujem za komentár .... daj vedieť ,ako Ti chutilo
Ja osobne nemám záujem tu robiť "dusno", no niektoré tvoje recepty radšej nekomentujem.Zareagoval som len preto že vyvárať nejaké mäso v litri džúsu , uvádzať recept pod názvom africké kurča a dochucovať to vegetou tak to je už sila. Gordonko, ty si tie krídielka nepiekol, ale varil. A pretože už poznám "kombinácie" tvojich receptov, myslím si, že tento recept si si vymyslel sám. A ešte k tvojmu výrazu jáhla. Nie som šovinista, ale pokiaľ funguješ na slovenskom portáli, tak aspoň podaj slovenský význam tohto slova. Ja čítam bez problémov české knihy, ale pretože niektoré názvy rastlín, živočíchov,poľnohospodárskych komodít sa navzájom od seba líšia, mohol by si používať aj slovenský význam. Nakoniec v českom časopise Pošli recept, bol v minulosti uvádzaný aj česko-slovenský slovník ingridencií.
ingredencií
Africky expert @Ziegefield1968 , neviem ci si dakedy vyliezol zo svojho obyvackoveho komfortu tym smerom do afriky, ale keby si tam zil tak by si nepisal take kraviny.
V najvacsej diere dakde v dzungli sa bezne predavaju a pouzivaju glutamatove ochudzovadla!
Nehovorim ze tento recept je daaky master chef, ale normalny preklad exotickeho receptu do slovenciny ako vacsina zahranicnych na tejto stranke.
PS: Mam odzite 4 roky v zapadnej afrike
Po tvorení receptu ma napadlo, že by stál za vyskúšanie....
A koľko chutných receptov sem pridala @radost ?
Na rukách ani nohách nemám na ich zrátanie prstov dosť. :-)
Ak by tu všetci vystupovali ako @radost , musela by sa Varecha.sk premenovať na Insitná básnička.sk
Ty si toho teda pridala, podľa teba by sme aj hladom pomreli...
Vegeta (podravka) je také isté ochucovadlo ako worčester, maggi, rôzne exotické koreninové zmesi ale ich používanie tu nikdo hystericky nezatracuje. Tak načo vždy tak agresívne riešite Vegetu :-(
Bol si zaočkovaný proti malárii?