Thajský šalát podľa Jamieho Olivera

sophi123 - bez fotkysophi123, 18. marca 2014
Thajský šalát podľa Jamieho Olivera
Foto: sophi123
4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 strúčik
 plná hrst
6-7 ks
4 PL (ázijská rybacia omáčka)
2 PL
2 ks
1 ks
1/4 hlávky
5-6 ks
1 ks
3 ks
300 g
350 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžové rezance dáme do väčšej misky a zalejeme horúcou vodou tak, aby boli celé zaliate. Prikryjeme a necháme stát.

  2. 2

    Pripravíme si omáčku: chili, cesnak, bazalku, sezamovy olej, fish souce a štavu z 3 limetiek rozmixujeme.

  3. 3

    Uhorku, mrkvy, redkovky, kapustu a aníz postrúhame a pridáme k omáčke. Ja som to dala do hlbokého menšieho plechu, aby sa mi to lepšie premiešalo a všetky chute sa spojili.

  4. 4

    Ryžové rezance precedíme a pridáme k zeleninovej zmesi. Premiešame. Možme pridat malé krevety. Ja som ich nedávala. Mätové lístky nakrájame a dáme do stredu jedla. Na mätu položíme tofu syr, ktory pokrájame a polejeme sweet chili sauce. Trochu ešte pokvapkáme citrónom. Oproti pôvodnému receptu som nedala opražené arašidy a sezamové semiačka, do ktorych sa pridal ešte rozmrveny maly bobkovy list.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Robim thajske salaty casto viackrat za tyzden, je to v podstate vybalancovane hlavne jedlo preto su tam tie extra proteiny ako krevety, oriesky, tofu.(ked takyto salat zalejes ich curry omackou mas polievku laksa). Jamie chut upravil na europsku, nedoporucujem aby si si objednala v Thajsku lebo chuti ako palivo do rakety, bolo by tam najmenej 5 chilli ( naozajstanych birdseye nie slabych madarskych feferoniek).Inac s tou fish omackou opatrne aj v Thajsku je skor na stole vedla a kazdy si prichucuje ako ma rad no a jasne ze este su tam aj extra chilli plus chilli omacka sriracha namiesto sladkej chilli ( tu by vmiesavali do dresingu aby dosiahli stiplavo, sladko, kyslu chut ). Cheers, pekny salat

Pridaj komentár k receptu: