Foto: sophi123
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 strúčik |
|
plná hrst |
|
6-7 ks |
|
4 PL (ázijská rybacia omáčka) |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1/4 hlávky |
|
5-6 ks |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
300 g |
|
350 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ryžové rezance dáme do väčšej misky a zalejeme horúcou vodou tak, aby boli celé zaliate. Prikryjeme a necháme stát.
- 2
Pripravíme si omáčku: chili, cesnak, bazalku, sezamovy olej, fish souce a štavu z 3 limetiek rozmixujeme.
- 3
Uhorku, mrkvy, redkovky, kapustu a aníz postrúhame a pridáme k omáčke. Ja som to dala do hlbokého menšieho plechu, aby sa mi to lepšie premiešalo a všetky chute sa spojili.
- 4
Ryžové rezance precedíme a pridáme k zeleninovej zmesi. Premiešame. Možme pridat malé krevety. Ja som ich nedávala. Mätové lístky nakrájame a dáme do stredu jedla. Na mätu položíme tofu syr, ktory pokrájame a polejeme sweet chili sauce. Trochu ešte pokvapkáme citrónom. Oproti pôvodnému receptu som nedala opražené arašidy a sezamové semiačka, do ktorych sa pridal ešte rozmrveny maly bobkovy list.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu