Ryžové krekry

katerin - fotkakaterin, 8. marca 2015
Ryžové krekry
Foto: katerin

Jednoduché,zdravé chrumkanie. Na fotke je robené z 2 šálok ryže na klasickom velkom plechu. Recept je na jeden menší plech.

30 minút
príprava
45-60 minút
na 160-165 °C

Suroviny

1/2 hrnčeka
2 hrnčeky
1 ČL
Prídavok č.1:
1 1/2 ČL sušený
1 ČL sušený
1/4 hrnčeka strúhaný
1 1/2 ČL sušená
Prídavok č.2:
2 PL sladká
2 PL
Prídavok č.3:
2 PL
1 ČL sušené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme vodu, ryžu, soľ a postavíme na oheň. Keď začne variť, dáme na čo najmenší horák, stiahneme na minimum, zakryjeme pokličkou a necháme 25-30 minút, alebo až do rozvarenia.(občas premiešame) Rozvarenú ryžu necháme vychladiť.

  2. 2

    Do studenej ryže pridáme podľa chuti "prídavok č.1, č.2, alebo č.3. (samozrejme, kdo chce aj iné príchute, alebo bez príchutí) Dobre premiešame, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, (ja som ho ešte trochu poolejovala) a lyžicou rovnomerne rozotrieme na hrúbku asi 0,5cm.

  3. 3

    Dáme do rozohriatej rúry na 160-165st.C asi 45-60 minút.(záleží na rúre, každá pečie inak) Ja som plech počas pečenia obrátila asi 3-4 krát. Po upečení necháme 2 minútky vychladiť a potom stiahneme papier a narežeme na ľubovolné formy(paličky,štvorce...). Necháme úplne vychladiť a môžeme chrumkať. Dobrú chuť!

    Ryžové krekry - obrázok 3
  4. 4

    Dodávam z vlastnej skúsenosti, že na tretí deň zmäkli, ale 10 minút na 50st.v pootvorenej rúre im vrátilo chrumkavosť.

    Ryžové krekry - obrázok 4
  5. 5

    A ešte...

    Ryžové krekry - obrázok 5

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: