Syrovo-jablkový šalát s červenou cibuľou, orechmi a jogurtom fotorecept
Foto: pusta
Jablko, syr, červená cibuľa a orechy idú k sebe, miesto majonézy som nadľahčila a spojila šalát jogurtom. Blížia sa Veľkonočné sviatky a možno sa Zobraziť celý popisJablko, syr, červená cibuľa a orechy idú k sebe, miesto majonézy som nadľahčila a spojila šalát jogurtom. Blížia sa Veľkonočné sviatky a možno sa šalát zíde niekomu z vás ako netradičné pohostenie :-)
porcie
príprava
Suroviny
100 g alebo iný |
|
100 g alebo iné |
|
50 g |
|
50 g opražené na hrubo pokrájané |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 - 3 PL hustý biely neochutený |
|
Postup
-
1
0čistenú červenú cibuľu som pokrájala na tenké polmesiačiky a ešte prekrojila na menšie kúsky.
-
2
Pridala som na kocky pokrájaný údený oštiepok,...
-
3
...na hrubo posekané, predtým na sucho opražené a vychladnuté vlašské orechy,...
-
4
...až ako posledné som pridala na kocky pokrájané jablko, aby nestmavlo a ihned som ho pokvapkala citrónovou šťavou,...
-
5
...celé som premiešala.
-
6
Pridala som extra hustý biely neochutený jogurt, vyrábam si ho sama,...
-
7
...jemne som osolila a všetko som dôkladne premiešala, odložila som odležať do chladničky, aby sa dobre vychladil a poriadne prepojili všetky chute. Cukor som nedávala, jablko Jonagold je dostatočne sladké a spolu s citrónovou šťavou dáva šalátu príjemnú sladko-kyslú chuť.
-
8
Podávala som s čerstvo upečeným domácim pečivom.
-
9
Tento šalát je vhodný ako samostatný pokrm, má výraznú chuť údeného syra, zjemnenú jablkom a ostatnými prísadami, nevyžaduje žiadne iné koreniny, je veľmi osviežujúcej vynikajúcej chuti, hodí sa ako príloha, tiež ako výborné a netradičné pohostenie, možno ho použiť ako súčasť rôznych studených mís, na plnenie šunky, plátkov syra, studených rolád, paštičiek, vajec a rozličnej zeleniny, aj ako predjedlo. Vlašské orechy mu dodávajú skvelý šmrnc.
@monniee. som rada, že je to prene podľa tvojej chuti a šallát považuješ za výborný. dakujem.
@anina6 , niet nad vlastný domáci jogu:-)rt, vieš z čoho je. teší ma, že sa ti môj šalát páči a vyskúšaš aj ty :-)
dakujem.
@Marcello , vdačne ti to poviem, mne sa osvedčil podľa tohoto receptu, inak už nerobím, odkedy bol recept autorkou pridaný.
varecha.pravda.sk/recepty/extra-husty-domaci-biely-jogurt...
dakujem vám obom :-)
aj mne robil jogurt nejaky cas problem a zalozila som aj diskusiu aj ked nie k hustote
co sa tej tyka, mne funguju dva postupy - do prvého mlieka, ktore sa ide ohrievat , pridat susene mlieko tak 2-5PL na liter ( ja pouzivam polotucne mlieko, tak davam viac ), nemusi byt len klasicke, zmena je zivot :-)
druhy postup - hotovy jogurt dat do gazy a do chadnice, ostane az takmer pomazankova konzistencia , vycedenu tekutinu potom davam do pecenia
ale @pusta ma vyborne recepty, tak som zvedava aj na jej finty :-)
ak dám tento jogurt ešte odkvapkať cez gázu do chladničky, tak to už ani nie je jogurt, skôr kvalitný jemný krémový syr :-) vycedenú tekutinu používam ako ty :-)
dakujem za tvoj milý príspevok.
varecha.pravda.sk/recepty/salat-z-ovcieho-syra-alebo-akeh...
pozerala som tvoj recept, veľmi sa mi páči, určite vyskúšam, len musím zohnať čerstvý ovčí syr, myslím, že ten si použila.
bude to netradičná a vynikajúca pochúťka k Veľkej noci :-)
dakujem za tvoj priložený link - už je v kk :-)
veľmi pekne ti dakujem.
odpoviem ti aj tak - skvelá voľba, dobre si sa rozhodla :-)
dakujem.
takto to dopadlo
dakujem.