Slané kysnuté syrovo-sezamové závitky fotorecept
Foto: sonulienka
Ak by sa Vám hodilo na oslavu alebo na sviatky, nech sa páči tu je recept.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
100 ml |
|
250 ml |
|
250 ml |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
42 g |
|
1 ks |
|
700 g |
|
Na plnenie: | |
150 g |
|
350-400 g (alebo neúdený, ovčí) |
|
Na posypanie a potretie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Urobíme si z droždia a cukru kvások. Preosejeme múku, pridáme do nej soľ, pridáme vlažné mlieko kde sme si rozšľahali vajíčko a kyslú smotanu, olej a na koniec vzídený kvások. Vypracujeme vláčne cesto.
-
3
Cesto necháme 30 minút nakysnúť.
-
4
Nakysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku. Z cesta si nakrájame 10 rovnakých dielov a vypracujeme do bochníkov.
-
5
Berieme si po dva kusy a rozvaľkáme ich na veľkosť taniera. Natrieme maslom, posypeme nastrúhaným syrom a spolu zvaľkáme. Znovu natrieme maslom, posypeme syrom a nakrájame na asi 1 1/2 cm široké pásiky, ktoré stáčame.
-
6
Na plech si dáme papier na pečenie. Každý kúsok namočíme najprv do mlieka.
-
7
A pogúľame v sezame.
-
8
Poukladáme na plech a po vrchu potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov, 20-25 minút do ružova ale každá si svoju rúru poznáte. Treba sledovať.
-
9
Vyšlo mi 48 kusov. No a tu už sú upečené a uložené na tácke.
Srdečná vďaka a pozdrav letí aj k Tebe.
Ďakujem a budem rada keď budú chutiť. Nám chutia.
Srdečne Vám všetkým ďakujem, potešili ste ma reakciou na môj recept. A ak vyskúšate a bude chutiť budem veľmi rada.