![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Moje veľkonočné vajíčka
Vždy sa veľmi teším na Veľkú noc - asi preto, že je to príchod nového života,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sendviče templblekova
(ja ho volám templblekova) Je od 1. americkej veľvyslankyne v čase po revolucii. Počula som ho a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sardinkové placky
Sardinkové placky podávajte so šalátom podľa vašej chuti dochutený olivovým olejom a vínnym octom a určite si...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Oberačkový mäsový batôžtek
Údené koleno aj so žemľami (môžeme ju najprv namočiť v mlieku) pomelieme a zamiešame (spracujeme) s bešamelovou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šatôčky s hubovou plnkou
Lístkové cesto rozváľame paličkou a nakrájame vlnkovým kolieskom na štvorce so stranou 10 cm.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kanapka s teplým zeleninovým tartarom a kúskami kačacieho stehna
Na masle opečieme nakrájanú zmes zeleniny a necháme restovať do polomäkka. Dochutíme soľou a korením...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Syrovo-brusnicové slané srdiečka
Cesto je také isté, ako na toliariky. Je to vynikajúce krehké cesto. Pečieme ho často,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kváskové slimáky s medvedím cesnakom
Je obdobie medvedieho cesnaku. Okrem pesta, k mäsu, rybe či polievky sa skvele hodí...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kórejská palacinka Haemuljeon
Skrátka nevšedná palacinka - kórejská záležitosť s morskými plodmi a dokonale vyváženou zálievkou.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečenáče z makrely
Najskôr pripravíme nálev, zmiešame, necháme zovrieť, stíšime a necháme variť 15 minút.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špargľou plnený quiche
Zo surovín na cesto dôkladne vymiesime bochník a vtlačíme ho do formy na tortu alebo do pekáča.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom
Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakovo-kukurično-špenátové tortičky
Potrebovala som k obedu slávnostnejšiu prílohu ako obyčajné zemiaky, postrúhala som zemiaky na hrubo a zmiešala...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Syrové palacinky
Žĺtky našľaháme, postupne pridáme múku s kypriacim práškom, mlieko, štipku soli a korenie.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Prípitok z čili krídeliek
Arašidy nasucho opečieme na panvici. Olivový olej, trochu strúhaného zázvoru, rajčiny, mletú papriku,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Holandské vajcia
Vajcia nakrájame na plátky, údené mäso na malé kocky. Do vymasteného pekáča uložíme vrstvu vaječných plátkov,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Radovanov šalát
Mám kamaráta Radovana, ktorý ma naučil tento recept. Zachutil mi po prvej ochutnávke a dúfam,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bruschetty s kozím syrom a čučoriedkovým džemom
Minule sme doma mali kvalitný kozí syr, tak som vyskúšala trochu netradičné spojenie chutí :)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chlebová tehla
Neraz ma prekvapila doma návšteva a nemala som nič upečené. Tomuto sa hovori, čo dum...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke
Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečeňovo-lieskovcová paštéta so slivkovým želé
Očistenú pečeň nakrájame a na masti sprudka restujeme spolu s cibuľou a cesnakom 4 minúty, potom pridáme hrozienka a oriešky,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Toast s Ajvarom
Komerčný recept<br /> Horúci chrumkavý toast s roztopeným syrom je ideálne jedlo pripravené za krátky čas a plné...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkový cuketový nákyp
Vďačný recept, do ktorého môžete nakrájať napríklad mäso z obeda, šampiňóny, slaninu. Výborné...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vegánsky plnený chlieb Juraja Hnilicu
Ako pripraviť výborný zapekaný plnený chlieb nám ukázal spevák a skladateľ Juraj Hnilica.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Závin s kelom, paradajkami a syrom
Kel rozdelíme po listoch, vyrežeme stredovú žilu a v horúcej vode povaríme do mäkka.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vaječný bochník s hubami a so syrom
Do mlieka rozmiešame 8 rozhabarkovaných vajec a dáme ich variť. Po zrazení vajec pridáme nadrobno nakrájané huby,...