Šunkovo-hríbové košíčky

Zoltán Bako
šéfkuchár z Restaurant 107 v Ostrove, 28. decembra 2014
Šunkovo-hríbové košíčky
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
100 g
1 strúčik
100 g
2 PL
150 g
150 g
100 g
Na zapekanie:
100 ml
1 ks
1 ks
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme, na pomúčenej ploche vykrojíme kolieska, podľa veľkosti formičiek 5–12 cm, formičky umyjeme studenou vodou a vyložíme cestom. Dno viackrát popicháme vidličkou.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame na jemné kolieska, cesnak nasekáme nadrobno, šampiňóny očistíme a nakrájame na jemné plátky.

  3. 3

    Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu, cesnak a šampiňóny, urestujeme a na panvici necháme vychladnúť. Šunku nakrájame na malé kocky a pridáme k pripravenej zmesi.

  4. 4

    Rajčiny nakrájame na kolieska a syr na malé kocky. Smotanu, vajce a žĺtok metličkou premiešame, pridáme soľ, korenie, nasekanú petržlenovú vňať a muškátový orech.

  5. 5

    Pripravenú zmes rozdelíme do formičiek, položíme na ňu plátok rajčiny, nasekanú olivu a zasypeme syrom. Opatrne zalejeme pripravenou zmesou a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 20 minút.

Diskusia k receptu

evanaaa
Celkom sa mi toto pozdáva, kľudne by sa to dalo piecť aj v maffinovom plechu a aktuálne tak na Silvestra.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia