Šunkovo-hríbové košíčky
šéfkuchár z Restaurant 107 v Ostrove, 28. decembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme, na pomúčenej ploche vykrojíme kolieska, podľa veľkosti formičiek 5–12 cm, formičky umyjeme studenou vodou a vyložíme cestom. Dno viackrát popicháme vidličkou.
- 2
Cibuľu nakrájame na jemné kolieska, cesnak nasekáme nadrobno, šampiňóny očistíme a nakrájame na jemné plátky.
- 3
Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu, cesnak a šampiňóny, urestujeme a na panvici necháme vychladnúť. Šunku nakrájame na malé kocky a pridáme k pripravenej zmesi.
- 4
Rajčiny nakrájame na kolieska a syr na malé kocky. Smotanu, vajce a žĺtok metličkou premiešame, pridáme soľ, korenie, nasekanú petržlenovú vňať a muškátový orech.
- 5
Pripravenú zmes rozdelíme do formičiek, položíme na ňu plátok rajčiny, nasekanú olivu a zasypeme syrom. Opatrne zalejeme pripravenou zmesou a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu