
Nátierka z bôbu
Veľmi mi chutí bôb varený alebo opražený a osolený. Skúsila som z neho urobiť nátierku...

Kvásková pizza bezlepková
Na popolcovú stredu som urobila bezmäsitú pizzu a je lepšia ako iné a cesto jemné...

Špenátový šalát s pomarančom a jogurtovo-syrovým dressingom
Jedna z mojich najobľúbenejších úprav špenátu, pretože jogurt a slaný syr jeho jemnú chuť zvýrazní a...

Zbojnícka pečienka
Na panvicu dáme roztopiť bravčovú masť, na ktorú dáme mierne opražiť údenú slaninu nakrájanú na drobné...

Kačica na pomarančoch
Pripravte si kačicu na netradičný spôsob. Vôňa a chuť pomaranča dodá tomuto jedlu tú pravú slávnostnú...

Mrkvová vňať vyprážaná
Jedli ste už vyprážanú vňať? Tak šup vyskúšať :-) Je to lahôdka, ani by ste neverili....

Fazuľovica mojej maminy
Ani neviem či mám tento recept zaradiť k polievkam, alebo hlavnému jedlu... My ju máme...

Hráškový prívarok
Očistenú zeleninku nakrájam na úhľadné malé kocky. Do hrnca dám zohriať olej, potom pridám mrkvu,...

Plnená paprika pre celú rotu
Už som dávno nerobila plnenú papriku a tak ked už som sa do toho pustila tak som...

Tekvicové rizoto
Skončila jeseň, keď tekvice dozrievajú sú najkvalitnejšie a je ich hojne. Tekvica je obľúbená v...

Bazový lekvár
Rozvarte 2 kg nakrájaných jabĺk, prepasírujte, pridajte 1/2 kg cukru a 1 kg bazových...

Špargľový krém
Špargľu očistíme a špičky (vršky) odrežeme a šupky a konce zarestujeme na troške masla s olejom...

Škvarkové maxi pagáče
Pagáče či pagáčiky boli aj sú vďačným sústom, ktoré dokáže zasýtiť rýchlo a chutne. V...

Banánovo-gaštanový „Macho“ so slivkami
"Ólala". to boli moje prvé slová po zahryznutí do tohto koláča. Prvý krát som...

Syrové žemle
Tieto žemličky si pekávame ako prílohu ku kyslým polievkam alebo nátierkam, jednoduché a chutné.

Slané rožky krútené
Takéto rožky sa u nás robia pre väčšiu spoločnosť, povedzme kedˇ sú prípravy pre svadbu, ale...

Paradajkové cestoviny s fazuľovými guľôčkami
Možno aj vy máte radi cestoviny s mäsovými guľkami, ale aj táto verzia s týmito fazuľovými...

Kypriaki Horiatiki - pestrý zeleninový šalát z Cypru
Horiatiki je pestrý zeleninový šalát z Cypru, ktorý sa líši od gréckeho Horiatiki tým, že...

Svieže kokosové smoothie
Smoothie pripravujem väčšinou na raňajky, toto je jedno z mojich obľúbených, skvelé na jar, ...

Kurací srnčí chrbát
Kuracie prsia umyjeme, očistíme a vyklepeme. Nakrájame na rezne. Osolíme, okoreníme, ochutíme...

Pečený morský vlk s hráškovým pyré
Morského vlka vypitveme, zbavíme šupín a vyfiletujeme. Pripravené filety osolíme a okoreníme a zľahka pečieme...

Plnené kuracie prsia
Tento receptík je jednoduchý a hlavne z ingrediencií, ktoré máme skoro všetci doma. V nedeľu...

Harissa
Harissa je papriková pasta, ktorá údajne pochádza z Tunízie, je populárna takmer vo všetkých severo-afrických...

Špagety s mrkvou a cesnakom
Špagety uvaríme v osolenej vode s trochou oleja. Potom ich scedíme a necháme v cedidle...

Lekvárový koláč zo škvarkového cesta
Klasickým spôsobom vypracovať cesto a nechať ho na teplom mieste vykysnúť. Po vykysnutí cesto prehniesť.

Ryba á la Sebine
Recept mam od rakúskej známej. Je to rýchlo a jednoducho pripravené jedlo, ktoré je chutné...