
Pohánkovo-zeleninové rizoto
Pohánka je vďaka svojmu obsahu zaraďovaná aj medzi najzdravšie potraviny na svete. Zatracovaná obilnina totiž...

Vyprážaný opitý kapor
V našej rodine sú ryby veľmi obľúbené a kapra robievame aj v priebehu roka. Takže nám...

Čokoládová kocka
Uvaríme parížsky krém zo smotany, čokolády, cukru, masla a kakaa. Na druhý deň ho trochu...

Cigánske ražniči
Pridávam svoju verziu "ražniči". Je zvláštne tým, že suroviny sú napichovane na dva špilky čím sa zlepšuje...

Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky
Inšpirácia z blogu Lylli-cool, kedže som sa chystala robiť ajvar, tak som jednou cestou upiekla...

Jablková štrúdľa z cesta z ovsených vločiek
Túto "štrúdľu" robievam na raňajky alebo ako dezert, je zdravá a chutná :-)

Tvarohový zákusok so snehom
Všetky ingrediencie na piškótu vymiešame a vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Piškótu pečieme 10-15 minút...

Kapustníky mojej babky
Jednoduché veci sú tie najlepšie. Častokrát na to prídeme neskoro, v mojom prípade až keď...

Kandizovaný zázvor
aktuálna protichrípková medicínka, zdroj z jednej oblúbenej tv relácie, doplnené literatúrou, prispôsobené našej rodine.

Banánovo-gaštanový „Macho“ so slivkami
"Ólala". to boli moje prvé slová po zahryznutí do tohto koláča. Prvý krát som...

Pečivo k vínu - pod vodou
Toto pečivo má rád môj muž a musím ho piecť niekoľko krát ročne a nesmie chýbať na...

Trojtretinové zemiaky s bryndzou
Bryndza - tento mikrobiálny fenomén, unikátny patent prírody, prírodná konzerva, ktorá zachováva všetky pôvodné...

Vylepšený perník
Moji synovia majú od malička najradšej klasický obyčajný perník a dudrali, že som im ho dlho...

Segedínsky guláš z dvoch hrncov
Zima pomaly odchádza a my, teda ja s mojou krajšou, samozrejme, že aj lepšou...

Ťapky s bryndzou, kôprom a slaninkou
Jednoduché, chutné a sýte jedlo od mojej babičky. sú to trhance s uvarenými zemiakmi, ...

Jablkové rezy
Cesto:Žĺtka vyšľaháme s 2/3 cukru, vlejeme horúcu vodu a šľaháme do hustej peny. Pridáme olej, zamiešame. Bielka...

Jahňaco-cícerová fašírka s polentou a ratatouille
Prvý raz v živote som skúšal robiť fašírku. Z detstva nenávidené jedlo mi napadlo, keď...

Pečený morský vlk s hráškovým pyré
Morského vlka vypitveme, zbavíme šupín a vyfiletujeme. Pripravené filety osolíme a okoreníme a zľahka pečieme...

Karamelové burizonové rezy
Vymastíme 2 plechy známe ako srnčie chrbty. Vo veľkej nádobe skaramelizujeme kryštálový cukor. Keď získa...

Bazový lekvár
Rozvarte 2 kg nakrájaných jabĺk, prepasírujte, pridajte 1/2 kg cukru a 1 kg bazových...

Špagety s mrkvou a cesnakom
Špagety uvaríme v osolenej vode s trochou oleja. Potom ich scedíme a necháme v cedidle...

Dokonalé domáce osvieženie
Bez konzervantov, umelých prísad, plastu a farbív, , , proste dokonalé, domáce, osviežujúce...

Hovädzie zadné s hlivou a kari korením
Recept je zvolený z náhodných surovín, ktoré zostali v chladničke.

Maďarský guláš (s krátkym exkurzom do histórie)
Keď sa moji predkovia (som priamy potomok Batu-Chána) rozhodli navštíviť krajinu pod Kriváňom, museli cestou jesť....

Lahodný domáci syr s bylinkami
Toto je rýchly a naozaj výborný recept na domáci syr, ktorý si môžete pripraviť bez syridla...

Plnený pečený baklažán
Baklažán umyjeme, prekrojíme po dĺžke. Vnútro opatrne vydlabeme a pokrájame na kocky. Na rozohriatu...

Tekvicový nákyp s klobásou
Na tuku speníme cibuľu, cesnak, bylinky, čili a rascu. Pridáme nastrúhanú tekvicu a...

Zemiakovo-špenátový prívarok
Do vody pridám bobkový list, prekrojenú cibuľu a nakrájané zemiaky.

Míša rezy - Mozaika
Veľmi sme si to obľúbili tieto záskusky, sú to jediné tvarohové, ktoré zje aj malá...

Rizoto s kuracím mäsom
Jednoduché a zdravé jedlo. My si k nemu zvykneme dať zavárané uhorky.

Syrové žemle
Tieto žemličky si pekávame ako prílohu ku kyslým polievkam alebo nátierkam, jednoduché a chutné.