Grilované kuracie stehná v mede a pomarančovej šťave s mrkvovým šalátom
Foto: butcher
zasa nám raz vyšlo počasie, tak hurá grilovať.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
|
|
1/3 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
4 ks |
|
0,75 dl |
|
0,5 čl |
|
0,5 čl |
|
1/3 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
nastrúhanú kôru, šťavu, med, tamarind a sojovku pomiešame dokopy a do tejto zmesy vložíme kuracie mäsko. necháme odležať v chladničke aspoň tri hodiny.
- 2
pripravíme si šalát. očistenú mrkvu nakrájame na tenké pásiky, smažíme na oleji pokiaĺ nezmäkne. potom mrkvu, citrónovú šťavu, škoricu, koriander, pistácie, hrozienka a nasekanú mätu premiešame dokopy, uložíme do chladničky.
- 3
mäsko ugrilujeme a podávame so šalátom a čerstvo upečenou ciabatou.
- 4
hrozienka som dával sultanas, neviem ako sa predávajú na Slovensku. a tamarind keď som ochutnal, tak by som povedal, že sa dá nahradiť obyčajným slivkovým lekvárom, len treba dať menej medu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu