Cesnačka

babkamt - fotkababkamt, 12. marca 2017
Cesnačka
Foto: babkamt

Varila som paprikový bôčik. Vývar mi bolo ľúto vyliať. Použila som ho do cesnačky.

Suroviny

1 liter
1 hlávka
2 -3 krajce




Postup

  1. 1

    Večer som spravila paprikový bôčik. Vývar som dala do chladničky. Na druhý deň som z vývaru zobrala stuhnutú masť. Očistila som si cesnak. Na troche tuku som prelisovaný cesnak opiekla. Zaliala som ho mäsovým vývarom. Ten som ešte chvíľu prevarila.

    Cesnačka - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa polievka varila, nakrájala som starší chlieb na kocky. Opiekla som ho na odobratom tuku. Polievku som ochutnala, pridala som ešte mleté korenie a štipku soli. Už stačí len nakrájať petržlenovú vňať a môžeme jesť.

    Cesnačka - obrázok 2

Diskusia k receptu

haji
Dobrá hospodyňka se nezapře!
klukodvody
Tak takovou česnečku si dobře pamatuji, u nás se jí říkalo oukrop, jen jsme do ní přidávali lžičku sádla a když nebyl vývar, stačila voda a trochu toho sádla navíc a ještě pepř. Výborná připomínka a srdečně zdravíme.
babkamt
@Haji (12.3.2017 20:51)

Myslím si, že by bolo škoda vývar vyliať. Mali sme doma starší chlieb, tak som ho použila na krutónky. @Klukodvody Mne sa obed neráta bez polievky. Robievam presne tak ako píšeš. Prajem Vám s manželkou pevné zdravíčko a pekný deň. U nás dnes svieti slniečko, hoci je chladno.
klukodvody
@Babkamt no vylít jakýkoliv dobrý vývar se nepatří. To je opravdu přímo hřích. Já když mám a nevím co s ním tak ho prostě zamrazím. Však se bude hodit příště. Moc zdravíme a krásný den přejeme.
babkamt
@Klukodvody (13.3.2017 09:41)

Vidíš, to ma nenapadlo. Nedávno som piekla bôčik a kolienko. Pred pečením som mäso varila. Skúsený kuchár sa v tebe nezaprie. Netrklo na dať vývar do mrazničky. Nabudúce bude na tvoju radu pamätať. Pekný deň Vám prajem.
oldomachac
mila pani Babkamt, pripomenula ste mi moju mladost, ked na zahrade uz dozrievali zemiaky a ina zelenina, vtedy mama rychlo vykopala dva kopce zemiakov, odtrhla par uhoriek, vytiahla cibulu a cesnak, zemiaky ocistila a dala varit s vodou na sporak medzitym z masti, cesnaku, mčp, pepra a soli pripravila zaklad,,,, cesnacky,,,,,, ked sa zemaky uvarili, vodu z nich naliala na zaklad cesnacky, zamiaky potom popichala a poliala mastou s cibulou a perzlenovou vnatou - tzv. pichane krumple, k nim bol klasicky salat z cersvych uhoriek, a hotovo - rychle, chutne, cerstve jedlo ,,, cesnacka, pichané krumple a uhorkovy salat,,,,, dobru chut!
babkamt
@Oldomachac (15.3.2017 14:38)

Robievam niečo podobné, ako tvoja mama. Čerstvo vykopané nové zemiaky sú pochúťka. Mäso k nim netreba. Postup tvojej mamy využívam tiež. Vodu, z varených zemiakov je vhodné využiť na prípravu polievky. Pekný deň ti prajem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia