Rosty
Foto: tetadena

Tento receptík je strašne jednoduchučký, ale keď som ho povedala viacerým kolegyniam netušili o čom hovorím, tak ho ponúkam ako alternatívu veľmi jednoduchej Zobraziť celý popisTento receptík je strašne jednoduchučký, ale keď som ho povedala viacerým kolegyniam netušili o čom hovorím, tak ho ponúkam ako alternatívu veľmi jednoduchej večere, alebo prílohy k jedlu. U nás je obľúbený ako večera, keď nestihnem nákup. Moji chlapci /manžel a dvaja synovia/ ho milujú, pretože každému to dochutím troška inak.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Olúpané zemiaky nastrúhame na hrubo, mierne osolíme. Aby pustili vodu. Dáme si rozohriať dostatok oleja na panvičku. Dostatok je toľko, aby ste mali poliate dno. V rukách poriadne vytlačte všetku vodu a hoďte na panvičku. Obracačkou poriadne popritláčajte na dno - aby sa vám placka nerozpadla.

    Rosty - obrázok 1
  2. 2

    Opatrne obrátime, keď sa zdá, že je to chrumkavé. Nič sa nedeje ak sa rozpadne, jednoducho ju treba popritláčať a drží dohromady.

    Rosty - obrázok 2
  3. 3

    Dôležité je aby ste to mali pekne chrumkavučké a prepečené. Tento recept je základný - môžete ho po otočení posypať syrom, šunkou alebo naň rozprsknúť vajíčko. Tak to robím synom - syr, šunka a kečup. Manžel preferuje čistú placku a k tomu tatarskú s cesnakom. Ja si k tomu robím zeleninový šalátik. Dúfam, že vám pochutí.

    Rosty - obrázok 3

Diskusia k receptu

sbohemrozume
Dělávám rosty často, jediné, co mi vadí, je doba přípravy, než se placka propeče, většinou 20 minut uběhne... Osvědčilo se mi brambory pomocí druhé strany paličky na maso upěchovat na pánev a obracet placku pomocí talíře, pak se nepotrhá. Na pánev dát talíř jako pokličku, otočit pánev, placka sklouzne na talíř, pánev lehce znovu potřu olejem a placku nechám z talíře sklouznout neopečenou stranou do pánve. Zase udusám paličkou a dál peču.
evusik
ja ich zas robím ako malé placky, takže sa obracajú dobre, len sú prudko návykové :-)
1x rodnia
sovka62
Ani som nevedela, že so to volá Rosty. Ja som tento recept pridala ako zemiakovo-syrovú placku. A môžem potvrdiť, je to naozaj výborné.
tetadena
Vlastne neviem ako sa to volá, ale u nás tomu tak hovoríme aký je originálny názov nemám potuchy.
evusik
dočítala som sa, že rosty vznikli vo Švajčiarsku a volajú sa v originále rősti, jedli sa hlavne na raňajky až neskôr sa začali robiť ako príloha. A robili sa z uvarených zemiakov v šupke, ktoré sa varili deň aj dva vopred, potom sa ošúpali, postrúhali a piekli na masle, alebo masti.
1x zuzial
babav
@evusik , presne take sa servuju na ranajky aj tu .Volaju ich" hash brown potatoes".V niektorych receptoch sa robia z postruhanych surovych zemiakov,v inych z uvarenych, pokrajanych na drobne kocky.
bozulka
Robievam tiež často keď neviem čo na večeru,ale s rôznymi príchuťami.Tiež to poznám ako Švajčiarsky recept .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia