Foto: tetadena
Tento receptík je strašne jednoduchučký, ale keď som ho povedala viacerým kolegyniam netušili o čom hovorím, tak ho ponúkam ako alternatívu veľmi jednoduchej Zobraziť celý popisTento receptík je strašne jednoduchučký, ale keď som ho povedala viacerým kolegyniam netušili o čom hovorím, tak ho ponúkam ako alternatívu veľmi jednoduchej večere, alebo prílohy k jedlu. U nás je obľúbený ako večera, keď nestihnem nákup. Moji chlapci /manžel a dvaja synovia/ ho milujú, pretože každému to dochutím troška inak.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Olúpané zemiaky nastrúhame na hrubo, mierne osolíme. Aby pustili vodu. Dáme si rozohriať dostatok oleja na panvičku. Dostatok je toľko, aby ste mali poliate dno. V rukách poriadne vytlačte všetku vodu a hoďte na panvičku. Obracačkou poriadne popritláčajte na dno - aby sa vám placka nerozpadla.
-
2
Opatrne obrátime, keď sa zdá, že je to chrumkavé. Nič sa nedeje ak sa rozpadne, jednoducho ju treba popritláčať a drží dohromady.
-
3
Dôležité je aby ste to mali pekne chrumkavučké a prepečené. Tento recept je základný - môžete ho po otočení posypať syrom, šunkou alebo naň rozprsknúť vajíčko. Tak to robím synom - syr, šunka a kečup. Manžel preferuje čistú placku a k tomu tatarskú s cesnakom. Ja si k tomu robím zeleninový šalátik. Dúfam, že vám pochutí.
Diskusia k receptu