Tatárske chlebíčky

eruska25 - fotkaeruska25, 3. februára 2014
Tatárske chlebíčky

Za pár minút vykúzlite fantastickú večeru, ktorá bude zaručene chutiť každému chlapovi. Pravda, pokiaľ nie je vegetarián.

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 krajce
30 g
4 ČL
200 g




Postup

  1. 1

    Krajce chleba natrieme maslom,

    Tatárske chlebíčky - obrázok 1
  2. 2

    a horčicou.

    Tatárske chlebíčky - obrázok 2
  3. 3

    Mleté mäso zmiešame s pokrájanou cibuľkou, korením a so soľou.

    Tatárske chlebíčky - obrázok 3
  4. 4

    Mäsovú zmes natrieme na horčicu.

    Tatárske chlebíčky - obrázok 4
  5. 5

    Natretou stranou vložíme do horúcej bravčovej masti a opečieme asi 5 minút.

    Tatárske chlebíčky - obrázok 5
  6. 6

    Otočíme a opečieme aj spodnú časť chleba, aby bol chrumkavý.

    Tatárske chlebíčky - obrázok 6
  7. 7

    Podávame teplé so zeleninou, kyslou uhorkou alebo s volským okom. Odporúčam natrieť mäsovej zmesi hrubšiu vrstvu, lebo sa pri opekaní dosť spečie. Aby chlapi nehundrali, že na nich šetríme.

    Tatárske chlebíčky - obrázok 7

Diskusia k receptu

domi454
toto je úžasná dobrota, odporúčam všetkým :)
mariamka
ale ze aky zlepsovak, musim cim skor vyskusat, vyzera to naramne "zravo"
joel
ja si myslim, že namiesto tej zeleniny ako priloha, by tam zasýčala 10alebo aj 12, myslim pivo
concord
@joel
alebo dobré červené víno a hlavne cesnak na ten chlebík, ten dá tomu šmrnc.
havino
čo sa ešte nevymyslí ? páči sa mi a môjmu verím tiež bude, urobím mu, vdaka za recept
eruska25
@concord , výborný postreh, upečený chlebík natieram strúčikom cesnaku, zabudla som to napísať
sovka62
A čo by sa stalo, keby som chlebíky poukladala na vymastený plech a strčila do rúry? Potrebovala by som totiž spraviť cca 20 krajcov a obávam sa, že kým by som dopražila posledné, prvé budú studené.
radost
ja som to robila..pri otáčaní chleba mi mäso odpadávalo..to natretie maslom zvýšilo ich kalorickú hodnotu..a..chutili nám..ale ..už robiť nebudem..
tiginko
dobré je to, len som to trochu vylepšila pár kvapkami worchestrovej omáčky, chilli vločkami a mletou paprikou. Nám to z hrianky nepadalo pri otáčaní, možno pomohlo dôkladné prepracovanie rukou, zostala z toho pekne lepkavá hmota. Fotku mám teda dosť nekvalitnú, na poslednú chvíľu som zastavila ruku manželovu a skríkla: ešte foto! A tak to aj vyzerá... mám pekne poďakovať za výbornú večeru @eruska25  lh3.googleusercontent.com/t_NEJM55mwiS14G7Qrx12CrqrdGKWuFU9MrRWX6...
eruska25
tiginko, som rada, že vám chutilo. My si tieto chlebíky robíme často, aj dcéra na internete, kúpi mleté mäso a teplá večera je hneď pripravená. Chutia hlavne chlapom, týmto pozdravujem manžela. Tak si to pekne napísala, ďakujem.

falipy
Mnam tak to staremu urobim.......dakujem za super napad....
eruska25
Opravujem komentár zo 7. júna 2014 : nie na internete, ale na internáte




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia