Jednoduchy a dobry. Pri kazdej prilezitosti. Jablka mame po cely rok a su vyzivne a tepelnej uprave lahko stravitelne.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| 220 gr |
|
| 30 gr |
|
| 150 gr |
|
| 50 gr |
|
| 1 KL |
|
| 1 |
|
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| 1.2 kg |
|
| 2-3 PL |
|
| 1 ks |
|
| 60 gr |
|
| 20 gr |
|
| Na posypanie: | |
| 1 PL |
|
| 20 kuskov |
|
Postup
-
1
Muku si preosejeme,.Cesto 1-8 suroviny na pracovnej doske rychlo spolu vymiesime,aby sme mali kompaktne cesticko a dame do priesvitnej folie a do chladna na 1hod do chladnicky.
- 2
Dve jablka si nechame na povrch cele.Ostatne osupeme, zrnka vyberieme a pokrajame na mesiaciky pozri.foto., Plnka:Jablka polejeme citronovou stavou, dame vanilkovu dren a primiesame cukor a roztopne maslo spolu premiesame a asi 10 min.nechame stat.
- 3
Cesticko vyberieme z ladnicky a vyvalkame na kruh do formy 24 cm- 28 cm.Formu môzeme vymastit maslo a vysipat mukou, alebo dat papier mastny na pecenie a vystrihnut do formy./Forma z janskeho skla vymazat maslom./ Trubu na pecenie predhriet na 175°c. Dve jablka co sme si odlozili ostruhame a nakrajame na tenke platky. Plnku:rozlozime do formy .Na vrch dookola poukladame mesiaciky jablk z 2 jablk. Na posypanie :cukor a maslo rozlozime na vrch jablk. A dame do rozohriatej truby piect 50 min.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu