
Bylinkovo–zemiaková nátierka
Rúru predhrejeme na 180 °C. Celé strúčiky cesnaku vložíme do alobalu, pokvapkáme ich olivovým olejom,...

Strapačky z Markušovců
Takto vařil můj tchán ke spokojenosti celé rodiny, včetně tchýně, který se r. 1912...

Mrazená káva so zmrzlinou a šľahačkou
Ja robievam túto kávu inakšim spôsobom ale poviem vam tato ja výnimočná, tak kto má rad mlsky...

Sečka 7 (musli)
Možno si niekto z pamätníkov spomenie na produkt "granola" z dôb neskorých rokov osemdesiatych. Dnes ho...

Prsia z husokačky s jahodovou omáčkou a polentovou kašou
Kožu na prsiach narežeme, osolíme, okoreníme. Na rozohriatej panvici opečieme kožou nadol, pridáme bylinky a dáme...

Šampiňóny v bielom
Na panvici rozohrejeme 3 PL oleja. Pridáme očistené šampiňóny a na silnom plameni zprudka orestujeme.

Cuketový krém s lieskovcami a kakaovou omáčkou
Cuketu umyjeme, podstránime jadierka, pokrájame a dužinu povaríme desať minút v kokosovom mlieku.

Omeleta s ružičkovým kelom
Vajcia, smotanu, soľ a posekanú pažítku dobre vyšľaháme, na horúcom oleji upečieme 4 omelety,...

Mäsové knedličky v omáčke
aj na tento recept sa matne pamätám že ho nám robievala naša neb. mamka ale bolo to...

Kapor na sardelách so šampiňónmi
Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou...

Ajo blanco s mandľami a hroznom
Toastový chlieb namočíme do vody zmiešanej s čerešňovým octom. Kým sa chlieb dobre nasaje, do...

Čučoriedková pochúťka
Veľmi chutná a ľahká príprava. Myslím že by to zvládlo už aj šikovné 8 ročné dieťa....

Zaúdený pstruh s hráškovým pyré
Filety pstruha očistíme, umyjeme a osolíme. Očistené filety zrolujeme a uložíme na sito pre lepšie údenie...

Malinový tunel up date
Tento recept som si sama pripravila , ked som začala s novym stravovaním podľa Norbiho. je...

Raw ochutený puding
Rastlinné mlieko si môžeme buď kúpiť už hotové alebo vyrobiť vlastné. Odporúčam druhú možnosť. V...

Hráškovo-syrové placky so šunkou
Výborné ľahké jedlo, ktoré sa dá pripraviť do pol hodinky a príjemne zasýti každého hladoša...

Hermelín s pomarančom
Hemelín pokrájame na trojuholníky, pomaranč a cibuľu na kolieska a premiešame to na tanieri.

Mrkvovníky
Zo surovín vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme plát asi 3 mm hrubý a vykrojíme štvorčeky...

Bažantie prsičká s marhuľovou plnkou
Bažantie prsia očistíme, osušíme a urobíme dovnútra kapsu, ktorú naplníme marhuľovou plnkou. Plnku spravíme tak, ...

Orechové gombíky
Med zohrejeme na niekoľko minút v mikrovlne aby bol tekutý. Všetky suroviny aj med daj do...