Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke
Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
Minikošíčky s čokoládovým ganache
Pečenie a varenie s deťmi si vyžaduje trpezlivosť a pozornosť. Výsledkom spoločnej práce nie sú len skvelé dobroty, ale najmä výborná nálada a...
Pečienky s medvedím cesnakom
Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak je medvedí cesnak vo všetkých mojich jedlách, vrátane rannej...
Paprikovo– paradajkové zemiaky
Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí olúpeme a nakrájame na väčšie kocky. V hrnci na...
Hus na zemiakoch
Očistenú hus rozdelíme na porcie a vykostíme. Kúsky mäsa posolíme a prešpikujeme cesnakom. Očistené zemiaky...
Obložená ryža MÉCHIKÁNO
Je sezóna zelenej fazuľky, ľahodnej, chutnej a zdravej to strukoviny, treba využiť možnosť použiť...
Marcipánové koláčiky s hruškami a mandľami
Na Veľkú noc som mala chuť vyskúšať nejaký nový dezert. Na tento som natrafila na jednom...
Špenátovo-parmezánové suflé
Výborný rýchly nákyp vhodný aj na raňajky, desiatu či olovrant.
Pizza špenátovo-hrušková s chilli
Túto pizzu dávnejšie robil J. Olivier a keďže som mala dobré hrušky rozhodla som sa ju vyskúšať....
Medovníčky bez tuku s trstinovým cukrom
Tradičné medovníčky, vyskúšané s trstinovým cukrom a cez akéhokoľvek tuku. Ja som používala klasickú múku,...
Špenátový koláč
Tento koláč som urobila podľa zásob v chladničke, aj pre svoju dcéru, aj môjho priateľa...
Čoko-tofu brownies s ovocím
Do veľkej misky preosejeme suché ingrediencie - múku, kakao, sódu. Pridáme cukor a premiešame....
Šalát z lesných húb
Na panvici zarestujeme huby, pridáme najemno nasekanú šalotku, okoreníme, osolíme, zastrekneme bielym vínnym...
Rýchle muffinky
Tento recept ponúka veľa variácií, treba len vymýšľať a ochutnávať. Raz som si vymyslela muffinky...
Marhulovo-ríbezľové (srdiečkové) mafiny
Recept výjde približne na 8 mafínov v košíčku a 5 srdiečkových mafínov, podľa toho v akých...
Rozmarné syrové koláčiky
Múku preosejeme na dosku, pridáme soľ, posekané maslo, zmiešame, prilejeme víno a spracujeme...
Fašiangová huspenina
Hovädzie mäso dusíme, kým nezmäkne a potom ho nakrájame na kocky. Výpek zalejeme vývarom a...
Hroznovo-pomarančové rezy s lekvárom zo zelených paradajok
Náš víkendový zákusok v podobe rôzneho chutného ovocia v kombináciii s lekvárom zo zelených paradajok, ktorý...
Biftek z kapřího masa podle Petra Stupky
Zaujal mě recept z kreativní dílny pana Stupky, a to jeho osobní recept na kapří „biftek“...
Cuketa v hrašce s vařenýma brambůrkama
Brambory nakrájet, uvařit, přidat máslo a pažitku z mražáku. Cuketu nakrájet a obalit v hrašce...