Vanilkové piškóty som kupovala v Lidli, v tiramisu mi zjemnili horkosť kávy keďže kávu nepijem :)
Suroviny
| 2 bal. alebo jogurt, Pribináčik |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 1 šálka |
|
| 1 bal. |
|
|
|
|
| 180 g |
|
|
|
|
| 50 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 140 g |
|
| 6 ks |
|
Postup
-
1
Príprava korpusu: Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Pridáme cukor, žĺtky, olej, rum a šľaháme. Potom pridáme múku a prášok do pečiva. Polovičku cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do druhej časti cesta dáme kakao. Dobre premiešame a vylejeme do druhej vymastenej a múkou vysypanej formy. Korpusy pečieme pri 180-200°C okolo 15-20 minút. Potom necháme vychladnúť.
- 2
Najprv si uvaríme kávu, ktorú necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme so stučovačom šľahačky, pridáme kyslú smotanu alebo biely jogurt (skúsila som raz dať aj pribináčikov,je to ešte chutnejšie) a nakoniec cukor. Polovičku plnky natrieme na hnedý korpus. Na plnku pridáme vyžmýkané piškóty, ktoré sme namáčali v káve. Prikryjeme žltým korpusom.
- 3
Nakoniec na vrchný korpus natrieme zvyšnú plnku. Celý zákusok posypeme jemným kakaom a dáme do chladničky stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu