Špargľová cesnačka fotorecept
Foto: afataga
V sobotu sme mali špargľu a 2 ks zostali, tak som ich využila, odložila som si aj vývar zo špargle aj zo zemiakov.
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle som opražila 1 zemiak pokrájaný nadrobno, potom som ho zaliala trochou vody a uvarila do mäkka, tento postup je odkukaný od @Mijaita.
-
2
Do hrnca som pridala pokrájanú špargľu, tymian a korenie.
-
3
Prebehla som to tyčovým mixérom. Medzi tým som si dala ohriať oba vývary.
-
4
Zohriate vývary som naliala do hrnca a pridala ešte trochu vody, nechala som prevrieť, odstavila a pridala nastrúhaný cesnak. Ochutnala som, ale nebolo treba už soliť, vývary boli dosť slané. Na ozdobu som použila kyslú smotanu a hlavičku špargle. Toť vsjo.
@mitzy tak to je neprijemne, uz len babske recepisy ako cesnak, cibula, med, bylinky a pod., tak nech ti to co najskor prejde
to ma tesi
Nech chuti.
Som rada, ze sa ti paci polievka a dufam, ze bude aj chutit
to ma tesi, lebo ty mas fajnovy jazycek :-)
@mitzy tak to je neprijemne, uz len babske recepisy ako cesnak, cibula, med, bylinky a pod., tak nech ti to co najskor prejde
to ma tesi
Nech chuti.
Som rada, ze sa ti paci polievka a dufam, ze bude aj chutit
to ma tesi, lebo ty mas fajnovy jazycek :-)