Bylinková pizza

pusta - fotkapusta, 15. februára 2012
Bylinková pizza
Foto: pusta

Ako rýchlu večeru som pripravila pizzu. Cesto som roztlačila do tortovej formy, vymazanej bravčovou masťou, potrela som ho paradajkovým pretlakom, posypala bylinkami, Zobraziť celý popisAko rýchlu večeru som pripravila pizzu. Cesto som roztlačila do tortovej formy, vymazanej bravčovou masťou, potrela som ho paradajkovým pretlakom, posypala bylinkami, plátkami cesnaku a upiekla.

1 dávka
porcia
180 minút
príprava
7-8 minút
na 230 - 240 °C

Suroviny

400 g
10 g
3 PL
1 CL
1 CL
1 ks malý
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 - 2 strúčiky
50 g




Postup

  1. 1

    Preosiatu múku som premiešala so soľou,do stredu som vyhlbila jamku, namrvila som do nej droždie, ktoré som posypala kryštálovým cukrom, zaliala trochou vlažnej vody. Ked kvások vykysol, pridala som olej a so zvyšnou vlažnou vodou som všetko spracovala na mäkšie cesto, ktoré som nechala vykysnúť na dvojnásobný objem.

  2. 2

    Tortovú formu som vymazala bravčovou masťou, vykysnuté cesto som v nej roztlačila rukami. Paradajkový pretlak som trocha nariedila vodou, zmiešala so soľou a potrela som ním cesto, ktoré som posypala bylinkami a cesnakom nakrájaným na plátky.

  3. 3

    Piekla som v trúbe vyhriatej na 230 - 240 stupňov 7-8 minút. Pokrájala som ju a podávala.

Diskusia k receptu

an3da
Musí to byť voňavé a dobré, mne ale chýba trochu syr.
redakcia
Odpoveď od @pusta : @domci4 , použila som tortovú formu o priemere 34 cm, ale môžeš použiť takú formu, aká tebe vyhovuje. priemer formy, ktorú mám, nie je podmienkou. výhodou je, že dáva pekný okrúhly tvar a cesto na pizzu netreba vaľkať a ani vyťahovať, ale stačí vo forme rukami roztlačiť.