Foto: pusta
Ako rýchlu večeru som pripravila pizzu. Cesto som roztlačila do tortovej formy, vymazanej bravčovou masťou, potrela som ho paradajkovým pretlakom, posypala bylinkami, Zobraziť celý popisAko rýchlu večeru som pripravila pizzu. Cesto som roztlačila do tortovej formy, vymazanej bravčovou masťou, potrela som ho paradajkovým pretlakom, posypala bylinkami, plátkami cesnaku a upiekla.
porcia
príprava
na 230 - 240 °C
Suroviny
400 g |
|
10 g |
|
3 PL |
|
1 CL |
|
1 CL |
|
1 ks malý |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 - 2 strúčiky |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Preosiatu múku som premiešala so soľou,do stredu som vyhlbila jamku, namrvila som do nej droždie, ktoré som posypala kryštálovým cukrom, zaliala trochou vlažnej vody. Ked kvások vykysol, pridala som olej a so zvyšnou vlažnou vodou som všetko spracovala na mäkšie cesto, ktoré som nechala vykysnúť na dvojnásobný objem.
- 2
Tortovú formu som vymazala bravčovou masťou, vykysnuté cesto som v nej roztlačila rukami. Paradajkový pretlak som trocha nariedila vodou, zmiešala so soľou a potrela som ním cesto, ktoré som posypala bylinkami a cesnakom nakrájaným na plátky.
- 3
Piekla som v trúbe vyhriatej na 230 - 240 stupňov 7-8 minút. Pokrájala som ju a podávala.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu